Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

„MULTIPLA SKLEROZA-BOLEST S TISUĆU LICA!“

„MULTIPLA SKLEROZA-BOLEST S TISUĆU LICA!“

Oboljeli od multiple skleroze u Hrvatskoj obilježavaju svoj Nacionalni dan 26. rujna.

Autor: RVA/DMS
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 248

Oboljeli od multiple skleroze u Hrvatskoj obilježavaju svoj Nacionalni dan 26. rujna.

Društvo multiple skleroze Požeško -slavonske županije  od danas do 25.09.  obilježava je NACIONALNI DAN MULTIPLE SKLEROZE pod nazivom :” Multipla skleroza – bolest s tisuću lica! ”

Organiziran je prigodni štand sa rukotvorinama koje su nastale u sklopu radno-terapeutskih aktivnosti organiziranih u sklopu društvenog centra za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom, :“Most Suradnje“ u iznosu od 1.984.218,95 kuna. Ovo je prvi centar ovakbog oblika za osobe s invaliditetom u zajednici.

Oboljeli od multiple skleroze u Hrvatskoj obilježavaju svoj Nacionalni dan 26. rujna. Multipla skleroza najčešća je kronična upalna demijelinizacijska bolest središnjeg živčanog sustava, većinom se pojavljuje u mlađih osoba između 20. i 50. godine života, uzrok bolesti nije poznat, a žene dva puta češće obolijevaju od muškaraca.

Smatra se da multipla skleroza nastaje kao rezultat međudjelovanja genskih i čimbenika okoline, odnosno bolest nastaje kod osoba koje imaju nasljednu sklonost za bolest, ali i djelovanjem nekog vanjskog čimbenika.

Na inicijativu Saveza društava multiple skleroze Hrvatske, Hrvatski Sabor je 17. travnja 2015. godine donio odluku o službenom proglašenju Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze 26. rujna, čime su oboljeli od MS-a diljem Hrvatske dobili priznanja za njihovo postojanje u zajednici i društvu. Ove godine Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se virtual no, ali i održavanjem MS Vikenda uživo.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?