Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Kanižlićevci obilježili Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti, koji se ove godine obilježava pod motom „Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost!“, učenici Kanižlićeve škole obilježavaju tradicionalnim hodnjama po Požeškoj gori

Autor: RVA/OŠ Antuna Kanižlića
Fotografija: RVA/OŠ Antuna Kanižlića
Datum:
Broj pregleda: 237

Učenici i nastavnici OŠ Antuna Kanižlića, nakon prošlogodišnje pauze radi pandemije uzrokovane virusom COVID-19, ove školske godine nastavljaju s obilježavanjem Europskog tjedna kretanja. U svojim nastojanjima poticanja različitih oblika kretanja, povodom Europskog tjedna kretanja koji se ove godine obilježava od 16. do 22. rujna pod motom „Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost!“, učenici i učitelji uputili su se u vinograde na Požeškoj gori. Sama koncepcija obilježavanja razlikuje se od dosadašnjeg planinarenja stazama Požeške gore, kojima je zajedno znalo ići po nekoliko razreda. Ove godine učenike su u svojim vinogradima ugostili požeški vinari. Tako se svaki razred 16. rujna, četvrtak,  uputio prema jednom od vinograda gdje su ih dočekali domaćini te s njima proveli ugodno vrijeme u učenju i druženju: vinograd Vojak, vinograd Brkanić, vinograd Jurković, vinograd Samardžija, vinograd Radotić, vinograd Malvić.

U obilježavanju Europskog tjedna kretanja sudjelovali su svi učenici i predmetne nastave. Osim kretanja, boravka na svježem zraku i druženja na otvorenom, tijekom ovog dana učenici su na svojim odredištima odradili i određene nastavne sadržaje povezane s ovim datumom. 

Europski tjedan kretanja održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i poziva ljude da iskušaju alternative vožnji automobilom. Mnogi europski gradovi reagirali su na pandemiju te ubrzali promjene u planiranju prometa u smjeru održivosti. Stoga se ovogodišnjim Europskim tjednom mobilnosti želi naglasiti važnost otpornosti gradova i njihovih postignuća tijekom pandemijske godine te nastoji zadržati pozitivan zamah i podržati zaokret prema dugoročnoj održivosti.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?