Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Veseli početak nastave za prvašiće Kanižlićeve škole

Posjetili smo Osnovnu školu Antuna Kanižlića u Požegi, gdje smo se susreli s veselim licima đaka prvaka

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 794

Posjetili smo Osnovnu školu Antuna Kanižlića u Požegi, gdje smo se susreli s veselim licima đaka prvaka. Jučer je bio veliki dan za sve njih, ali i njihove roditelje i učitelje.

Na svečanoj priredbi riječima dobrodošlice obratila se ravnateljica škole Marija Samardžija. Zaželjela je prvašićima sreću i uspjeh u školovanju.

Učenici 5.a razreda prvašićima su pripremili veseli program, a učenici 2.a razreda recitacije o školi. Na kraju priredbe svi zajedno su pjevali pjesmu, koju znaju i stari i mladi - Kad si sretan.

Prisutne roditelje i učenike prvih razreda, pozdravila je i učiteljica 1.a razreda Joana Marić.

“Sigurna sam da ste jako uzbuđeni, jer prvi dan škole najljepši je, ali i najvažniji dan u vašem životu.”

Istaknula je da na putu znanja nikada neće biti sami, da ih na tom putu prate njihove učiteljice, roditelji i djelatnici škole.

“Učit ćemo što je prijateljstvo, kako pomoći tužnom prijatelju, zašto je dobro puno čitati, zašto je trava zelena, a more plavo i zašto zeko ima krzno. Naučit ćemo zašto je dobro biti dobar i činiti dobra djela.”

Učiteljica je prvašićima zaželjela sretno djetinjstvo, a roditelje pozvala na suradnju, jer je to jedini put za postizanje dobrih rezultata u odgoju i obrazovanju, ostvarenje zajedničkog cilja, a to je - imati sretno dijete i dobrog učenika.

S obzirom na to da još uvijek traje epidemija izazvana virusom, Gradonačelnik je i ove godine izostao u obilasku prvašića, kojemu je to tradicija, ali je prigodnim poklončićima razveselio djecu. Šarene bilježnice, vesele olovke i pismo gradonačelnika sigurno će ostati prvašićima lijepa uspomena.

Ove školske godine Osnovna škola Antuna Kanižlića upisala je dva razredna odjela prvih razreda, ukupno 36 učenika. Učenici imaju organiziran i produženi boravak u oba razreda, a ove godine bilježe rast pri upisima u produžene boravke.

U Područnoj školi u  Vidovcima upisan je jedan razredni odjel koji broji 15 učenika.

Svima želimo puno uspjeha.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?