Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Aktualne aktivnosti na projektu aglomeracije Pleternica

U tijeku je provedba projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica, naručitelja tvrtke Tekija d.o.o. Požega

Autor: RVA/Tekija
Fotografija: RVA/Tekija
Datum:
Broj pregleda: 270

U tijeku je provedba projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica, naručitelja tvrtke Tekija d.o.o. Požega.

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva.

Faza 2: Dervišaga - Kuzmica – Srednje Selo – Viškovci - Blacko

Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Dervišagi, Blacku, Kuzmici, Srednjem Selu i Viškovcima, gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Planirana je izgradnja i crpne stanice, kišnog preljeva i 2 retencijska bazena. Projektirano je 8.973 m gravitacijskog i 2.022 m tlačnog voda. Izvedeno je 916 m tlačnog voda i 6.549 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 206 revizijskih okana i 87 okana kućnih priključaka.

Faza 4: Sulkovci – Bzenica

Nastavljena je izgradnja kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima, gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Izvedeno je 7.183 m gravitacijskog i 1.214 m tlačnog voda. Ugrađeno je 214 revizijskih okana.

Faza: Frkljevci – Kadanovci:

 U tijeku je postavljanje kolektorskog sustava u Frkljevcima i Kadanovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm i tlačni vod. Projektirano je 2.216 m gravitacijskog i 1.011 m tlačnog voda te 3 crpne stanice. Izvedeno je 1.966 m gravitacijskog i 746 m tlačnog voda. Ugrađena su 54 revizijska okna i 26 okana kućnih priključaka.

Faza: Gradac: 

Nastavljena je izgradnja kolektorskog sustava u Gradcu gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Projektirano je 5.992 m gravitacijskog voda, 284 m tlačnog voda te 2 crpne stanice. Izvedeno je 3.907 m gravitacijskog i 222 m tlačnog voda. Ugrađeno je 119 revizijskih okana te 52 okna kućnih priključaka. Započela je sanacija površina završenih dijelova kolektorskog sustava u naselju Gradac.

Započeli su i radovi ugradnje okana kućnih priključaka, te se u narednom razdoblju očekuje ugradnja većeg broja okana, nakon čega slijede sanacijski radovi, kako prometnih, tako i svih korištenih i tijekom radova oštećenih površina. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Započeli su zemljani i armirano betonski radovi na crpnim stanicama: CS Novoselci 1, CS Frkljevci 1, CS Pleternica 1, CS Gradac 2 i CS Kuzmica 1.

Od ukupno ugovorenih 44.595 m kolektorskog sustava na projektu aglomeracije Pleternica, do sada je izvršeno 29.166 m (65,40%).

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?