Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Uz EU sredstva završena energetska obnova zgrade DVD Sesvete

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Vatrogasnog doma DVD-a Sesvete uz pomoć sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020., privedeni su kraju

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 87

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Vatrogasnog doma  DVD-a Sesvete uz pomoć sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020., privedeni su kraju, a u srijedu 28. srpnja je održana završna konferencija ovoga projekta.  Vatrogasni dom u pratnji domaćina, zapovjednika DVD Sesvete Zorana Bilića posjetio zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, s direktoricom Poduzetničkog centra Pleternica Barbarom Rudež.

O samome projektu, njegovim ciljevima i provedenim aktivnostima opširni je pojasnila direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež.

- Vrijednost projekta je 465.728,56 kn  uz EU sufinaciranje u iznosu 296.270,14 kn   PROJEKT JE TRAJAO DO  09.08.2019. –09.08.2021.(24 mjeseca). Projekt energetske obnove zgrade  DVD Sesvete izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade (članovi DVD-a, mještani ipredstavnici raznih udruga) dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja mjera EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije CO2 u okoliš.

Projektne aktivnosti koje su provedene su : izrada glavnog projekta energetske obnove s pripadajućim elaboratom, energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetski certifikat prije provedene energetske obnove, provedba mjera energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije - povećanje toplinske zaštite vanjskog zida,povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja ili poboljšanje postojećeg (pelete), zamjena postojećeg sustava pripreme PTV sustavom koji koristi OIE, zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom, pristupna rampa za osobe sa invaliditetom, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetski  certifikat nakon provedene energetske obnove , upravljanje projektom i administracija , promidžba i vidljivost projekta.

Cilj projekta je  bio pridonijeti smanjenju potrošnje energije u zgradama javnog sektora dok je svrha projekta je energetska obnova zgrade  DVD Sesvete s ciljem smanjena potrošnje energije u  samoj zgradi  društvene namjene. Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje (QH,nd) nakon provedbe projekta od  73,42 %.  Svakao treba reći da je ciljna skupina čitava lokalna zajednica dok su kao rezultati projekta  smanjenje godišnje potrošnje primarne energije u javnim zgradama. - rekla je direkorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež.

Zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić iskazao je zadovoljstvo viđenim i odrađenim  u ovome projektu:

- Čast mi je  i zadovoljstvo što sam na završnoj konferencije na samom kraju ovog projekta. Vatrogasci su posebna skupina ljudi, koja se nesebično daje i odvaja svoje vrijeme  za zajednicu onda kada je to najpotrebnije. - rekao je Domagoj Katić te se ujedno zahvalio članovima DVD-a i izrazio zadovoljstvo završetkom doma i konstatirao važnost ravnomjernog razvoja svih naselja na području Pleternice te poželio sreću u daljnjem radu i aktivnom korištenju novoobnovljene zgrade doma DVD-a Sesvete.

Važnost ovakvog projekta, obnove zgrade DVD Sesvete iznimno je važna za cijelu zajednicu, rekao je predsjednik DVD Sesvete:

 - Ova zgrada nam puno znači s obzirom na to da je građena 1927 i da je bila u jako lošem stanju,  puno puta se pokušalo obnoviti,  ali tek uz dobru i korektnu suradnju DVD-a Sesvete  i grada Pleternice smo došli do željenih rezultata. Ovim putem se zahvalio gradu Pleternici na uspješno provedenom projektu. – izjavio je Zoran Bilić.

"Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020."
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?