Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

PROMO: Privedena kraju energetska obnova zgrade DVD-a Buk

PROMO: Privedena kraju energetska obnova zgrade DVD-a Buk

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020."

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 271

U cilju poboljšanja razine javnih usluga, energetske učinkovitosti, i ugodnijeg života stanovništva na području naselja Buk, u prostoru DVD-a Buk i uz pomoć sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020.,  radovi na energetskoj obnovi zgrade DVD-a  privedeni su kraju  i danas je održana završna konferencija ovoga projekta. Vatrogasni dom koji je već dobio novi, primjereniji izgled u pratnji domaćina, zapovjednika DVD Buk Vinka Jušića posjetila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić sa zamjenikom Domagojem Katićem, direktoricom Poduzetničkog centra Pleternica Barbarom Rudež i Županicom Antonijom Jozić.

Više o samom projektu rekla je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež – „Projekt energetske obnove zgrade  Vatrogasnog doma Buk vrijednosti 615.044,13 kuna izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi te oslobađanju sredstava za kvalitet niji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade (članovi DVD-a, ali i mještan i i predstavnici raznih udruga ) dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja mjera  EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije CO2 u okoliš.  Projektne aktivnosti koje su provedene su izrada glavnog projekta energetske obnove s pripadajućim elaboratom ako je primjenjivo,  provedba mjera energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije , povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije RAL ugradnjom,  stručni nadzor građenja,  energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetski certifikat nakon provedene energetske  obnove, u pravljanje projektom i administracija, promidžba i vidljivost projekta. Svrha projekta je energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma Buk s ciljem smanjena potrošnje energije u samoj zgradi društvene namjene. Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje (Q H,nd ) nakon provedbe projekta od  71 %. „

Ovo je sedma od devet zgrada koje smo obnovili u ovom ciklusu energetske obnove , u  koju je uloženo je nešto više od 600 tisuća kuna. Kada gledamo tri projekta koja se trenutno provode i završavaju na području vašeg naselja, tri europska projekata – DVD Buk, Športsko rekreacijski centar Buk i Mali dom kulture, uz uložena i dodatna sredstva u radove koji nisu bili predviđeni energetskom obnovom došli smo do vrijednosti od oko dva i pol milijuna kuna koja se ulažu u ovo područje. Izuzetno mi je drago kada vidim kako u zajedništvu  koristite ove prostore za sve prigode, ne gledajući tko je iz kojeg  Mjesnog odbora. Čestitam vam na tom zajedništvu, a ujedno se veselim budućim projektima kojih će svakako biti ”-  rekla je gradonačelnica Marija Šarić

Zadovoljstvo, ali i zahvalu izrazio je predsjednik DVD Buk Vinko Jušić, predsjednik najstarijeg vatrogasnog društva nakon DVD-a Pleternica: “ Zahaljujem gradonačelnici Mariji Šarić, ali i županici Jozić koja je kao gradonačelnica Pleternice pokrenula niz vrlo uspješnih projekata. Želje i potrebe, ne samo našeg društva već cijele ove zajednice. Jer, vatrogasno društvo sa svojim resursima radi i služi cijelom naselju, pa tako i naša infrastruktura, naš Dom i svi pripadajući objekti služe cijelom mjestu, svim društvima i udrugama za pojedinačna i javna događanja, veselja, slavlja i druge potrebe naših članova i stanovnika za koje se nadam da će ih u velikom broju. S ovom obnovom, koja je zasigurno najveća investicija u više od 80 godina od kako je dom izgrađen, dobili smo jedan prostor primjeren 21. stoljeću,” naglasio je predsjednik Jušić..

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić, ujedno i počasna članica DVD također je izrazila zadovoljstvo ne samo ovom energetskom obnovom zgrade već posebno zajedništvom i trudom mještana:  “Vaše zajedništvo, vaša okupljanja i vaše podržavanje dobrih projekata i aktivnosti, rad na općem dobru kojeg vi inicirate s područja mjesnog odbora rezultiraju i kvalitetnim projektima koji su nužni kako bi mogli kvalitetno živjeti u vašem naselju. Ovo čemu svjedočimo opet je rezultat zajedničkog rada, prvenstveno vas iz DVD Buk koji ste potaknuli ovo pitanje, nas iz Grada Pleternice koji smo to tada prihvatili te sada tima u gradu s gradonačelnicom Šarić koji je završio projekt. Od srca čestitam na svemu što ste učinili, vjerujem kako će Buk i dalje biti mjesto investicija, novih ideja i projekata“

Županica je posebno naglasila kako je Požeško-slavonska županija po projektima energetske obnove u top tri na području Hrvatske i  vjeruje kako i dalje mogu biti predvodnici vrijednih europskih projekata.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Vrijednost projekta je 615.044,13 kuna dok je EU sufinaciranje je 371.656,52 kune. Trajanje projekta je 24 mjecesa od 09.08.2019.- 09.08.2021.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020."

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?