Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Koncert Vokalnog ansambla Brevis

Koncert Vokalnog ansambla Brevis

Zbor je već godinama jedan od najuglednijih hrvatskih pjevačkih

Autor: RVA/PŠS
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 214

Vrhunski pjevački zbor, Vokalni ansambl Brevis iz Osijeka, počastio je Požežane predivnim koncertom u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Uz ravnatelja Glazbene škole Alena Kovačevića, ispred požeško-slavonske županije koncertu je prisustvovao zamjenik županice Ferdinand Troha, te ostali gosti.

Ravnatelj Kovačević naglasio je kako je ovo 70. koncert u ovoj školskoj godini, što govori o izrazitoj marljivosti i upornosti unatoč svim otežanim uvjetima radi pandemije korona virusa.

„Večerašnji koncert poseban je iz dva razloga, a to su da smo prvi puta u ovoj školskoj godini otvorili vrata Koncertne dvorane našim sugrađanima, te da će se prvi puta u ovoj školskoj godini na našoj pozornici predstaviti neki zbor, što je do sada bilo spriječeno radi pandemije. Vjerujem da će nam se večeras Vokalni ansambl Brevis predstaviti u svom punom sjaju, prenijeti svoje emocije i uljepšati ovu večer.“ – rekao je ravnatelj.

Zbor je već godinama jedan od najuglednijih hrvatskih pjevačkih zborova o čemu svjedoče brojna priznanja i nagrade, umjetnički projekti i suradnje te koncertna gostovanja po cijelom svijetu. Umjetnički identitet zbora sastoji se od visoke razine vokalnih mogućnosti pjevačica, prepoznatljivog zborskog zvuka, originalnosti i proaktivnosti u odabiru i interpretaciji zborskog repertoara te od jedinstvenog scenskog šarma kojim ansambl na posebno dojmljiv način zaokružuje umjetnički dojam svake izvedbe.

Tako osmišljeno umjetničko djelovanje, intenzivno i duboko utječe na doživljaj i povezanost ansambla s publikom, kao što je to bilo i na sinoćnjem koncertu u našemu gradu. Sve navedeno, dugogodišnji je projekt dirigentice dr. Antoanete Radočaj-Jerković i klavirskog suradnika Davora Dedića koji su svojim vrhunskim znanjem i umjetničkim djelovanjem doprinijeli rezultatima Vokalnog ansambla Brevis.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?