Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U Kaptolu se danas ocjenjuju najbolja vina Požeško-slavonske županije

Na 14. Županijsko ocjenjivanje vina, koje se danas održava u Kaptolu u organizaciji domaće Udruge vinogradara, vinara i voćara VINO-KAP, pristiglo je 114 uzoraka vina s područja Požeško-slavonske županije te kontinentalnog dijela Hrvatske

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 117

Na 14. Županijsko ocjenjivanje vina, koje se danas održava u Kaptolu u organizaciji domaće Udruge vinogradara, vinara i voćara VINO-KAP, pristiglo je 114 uzoraka vina s područja Požeško-slavonske županije te kontinentalnog dijela Hrvatske. Ovo tradicionalno ocjenjivanje je, nakon onog u Kutjevu, prema kvaliteti uzoraka najbolje na području Požeško-slavonske županije.

Predsjednik Udruge Ferdinand Novak zaželio je dobrodošlicu sudionicima i gostima, te zahvalio Veleučilištu na pomoći u organizaciji i analizi uzoraka, a Općini Kaptol i Požeško-slavonskoj županiji na pokroviteljstvu manifestacije.

Načelnik Mile Pavičić pozdravio je sudionike ispred Općine Kaptol.

00:53 Mile Pavičić

Županica Antonija Jozić smatra da je vinarstvo jedan od glavnih segmenata kontinentalnog turizma u našoj županiji.

00:46 Antonija Jozić

Predsjednik ocjenjivačke komisije dr.sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi, za uzorke je rekao da su dominantne mlade graševine, među kojima ima izvrsnih, a posebno je istaknuo sedamnaest uzoraka pinota sivog kao zanimljive sorte za ovo područje. Kategorije u kojima će se vina ocjenjivati su mlade graševine, najbolje bijelo vino i najbolje crno vino.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?