Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Turistički agenti oduševljeni mogućnostima koje Slavonija pruža

Regionalne turističke zajednice klastera Slavonije, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, po prvi put su organizirali ovakvu vrstu tematskog studijskog putovanja u Slavoniju, namijenjenoga hrvatskim turističkim agentima

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 481

Turistički prostor istočne Hrvatske, koji obuhvaća pet slavonskih županija, zajednički se promovira pod brendom „Slavonija“. Regionalne turističke zajednice klastera Slavonije, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, po prvi put su organizirali ovakvu vrstu tematskog studijskog putovanja u Slavoniju, namijenjenoga hrvatskim turističkim agentima, ovog puta njih dvadesetak, koji u svojim aranžmanima nude kontinentalne odnosno turističke proizvode Slavonije. Cilj ovog putovanja uključuje rast organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanje lokalnog gospodarstva te osnaživanje Slavonije na turističkoj slici Hrvatske

Studijsko putovanje u razdoblju od 25. do 28. svibnja obuhvaća svih pet slavonskih županija, a dio obilaska turističkih agencija bio je prijepodne Adrenalinski park Duboka Parka prirode Papuk, gdje smo ih zatekli.

Dobrodošlicu im je poželio i zamjenik županice Ferdinand Troha, rekavši kako se nada da će Požeško-slavonsku županiju i Zlatnu dolinu staviti u svoju ponudu, a oni će nastojati u budućnosti turističku ponudu povećati, poboljšati i učiniti još atraktivnijom.

Direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović Vukušić ističe da turističkim agentima nedostaje zadnjih godinu dana terena, a ovim studijskim putovanjem im je omogućeno upoznati Slavoniju. Svjesni su da kontinent pruža priliku za najbrži oporavak i snažniji rast turizma.

00:31 Maja Jakobović Vukušić

Svi su iznimno zadovoljni i oduševljeni, neke agencije po prvi put osobno otkrivaju ono što nude kroz svoje pakete, i pozitivno su iznenađeni mogućnostima koje Slavonija pruža. Ovo je prvi puta da je Hrvatska turistička zajednica organizirala ovakvo studijsko putovanje za kontinentalni dio Hrvatske, istaknuo je Jure Galić, koordinator Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice.

00:31 Jure Galić

Za razvoj turizma na ovom području od početka godine zadužena je Turistička zajednica Zlatni Papuk, koja obuhvaća područje općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić, čiji direktor Tomislav Galić ističe da se povezivanjem povezao jugozapadni dio Papuka i omogućili novi smještajni kapaciteti.

00:47 Tomislav Galić

Nakon Velike, agenti su svoj obilazak poslijepodne nastavili u susjednoj Brodsko-posavskoj županiji, gdje je jedan od najvećih turističkih aduta Brodski Stupnik, s vinarijom, restoranom i hotelom Stupnički dvori.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?