Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Aglomeracija Pleternica: Radovi se izvode na više lokacija

U tijeku je projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica naručitelja Tekije d.o.o. Požega

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 128

U tijeku je projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica naručitelja Tekije d.o.o. Požega.

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva, unatoč promjenjivim vremenskim prilikama sa dosta oborina koje otežavaju rad na postavljanju kolektorskog sustava.

Faza 2: Dervišaga - Kuzmica – Srednje Selo – Viškovci - Blacko

Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Dervišagi, Blacku, Kuzmici, Srednjem Selu i Viškovcima gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Planirana je izgradnja i crpne stanice, kišnog preljeva i 2 retencijska bazena. Projektirano je 8.973m gravitacijskog i 2.022m tlačnog voda. Izvedeno je 916 m tlačnog voda i 5.658 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 174 revizijskih okana.

Faza 4: Sulkovci – Bzenica

Nastavljena je izgradnja kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Izvedeno je 5.551 m gravitacijskog i 1.202 m tlačnog voda. Ugrađeno je 171 revizijsko okno.

Faza: Frkljevci – Kadanovci

U tijeku je postavljanje kolektorskog sustava u Frkljevcima i Kadanovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm i tlačni vod. Projektirano je 1.468 m gravitacijskog i 1.014 m tlačnog voda te 3 crpne stanice.

Izvedeno je 756 m gravitacijskog voda. Ugrađena su 23 revizijska okna.

Faza: Gradac

Nastavljena je izgradnja kolektorskog sustava u Gradcu gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Projektirano je 5.992 m gravitacijskog voda te 2 crpne stanice.

Izvedeno je 3.727 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 114 revizijskih okana

Započinju elektro-strojarski radovi na crpnim stanicama CS Sulkovci1, CS Gradac 1, CS Frkljevci 2 i CS Bzenica 1, uz ugradnju predviđene elektro strojarske opreme.

Započeli su i radovi ugradnje okana kućnih priključaka te se u narednom razdoblju očekuje ugradnja većeg broja okana nakon čega slijede sanacijski radovi kako prometnih tako i svih korištenih i tijekom radova oštećenih površina.

Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega. Od ukupno ugovorenih 44.561 m kolektorskog sustava na projektu Aglomeracije Pleternica do sada je izvršeno 24.495 m (53,76%). Tekija d.o.o.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?