Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U srcu hrvatskog vinarstva otvoren Laboratorij za senzorna ispitivanja vina

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir ponosan je što je laboratorij otvoren upravo u Kutjevu, centru vinogradarstva i vinarstva u Republici Hrvatskoj

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 237

Laboratorij za senzorna ispitivanja vina Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) otvorio je svoja vrata danas u Kutjevu, srcu vinogradarstva i vinarstva kontinentalnog dijela Hrvatske, a svečano ga je proglasila otvorenim Sandra Zokić, ravnateljica Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište u Ministarstvu poljoprivrede.

00:37 Sandra Zokić

Predsjednik upravnog vijeća HAPIH-a prof.dr.sc. Krunoslav Karalić zahvalio je Gradu Kutjevu na pruženoj podršci te je istaknuo da je ovo prva regionalna ispostava za Slavoniju i hrvatsko Podunavlje. Novi laboratorij omogućit će bolju podršku i suradnju s proizvođačima, vinarima će se pružiti dodatna podrška u poslovnom procesu, s ciljem unapređenja cijelog vinogradarsko-vinarskog sektora i bolje suradnje proizvođača i Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

00:47 Krunoslav Karalić

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir ponosan je što je laboratorij otvoren upravo u Kutjevu, centru vinogradarstva i vinarstva u Republici Hrvatskoj.

01:01 Josip Budimir

Odmah po otvaranju laboratorija, ispitivanje uzoraka vina održala je stručna Komisija za organoleptičko ocjenjivanje vina i voćnih vina, kao dio obaveznog sustava, u kojoj je bilo pet ocjenjivača iz ove regije, pod predsjedanjem mr.sc. Josipa Mesića, pročelnika Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi.

U navedene, otvorenju laboratorija nazočni su bili gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, predstavnici Udruge Kutjevački vinari te drugi gosti i uzvanici.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?