Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Pet planinara HPD Gojzerica Požega uspješno ishodalo Jubilarni jankovački planinarski put (JJPP)

Pet planinara iz HPD Gojzerica Požega (Vlado Crnković, Gordana Rastić, Ante Bošnjak, Vjekoslav Leikauff i Višeslav Turković) uspješno je ishodalo novootvoreni i revitalizirani Jubilarni jankovački planinarski put (JJPP)

Autor: RVA/Višeslav Turković - HPD Gojzerica Požega
Fotografija: RVA/Višeslav Turković
Datum:
Broj pregleda: 341

Pet planinara iz HPD Gojzerica Požega (Vlado Crnković, Gordana Rastić, Ante Bošnjak, Vjekoslav Leikauff i Višeslav Turković) uspješno je ishodalo novootvoreni i revitalizirani Jubilarni jankovački planinarski put (JJPP), čime su zaslužili prigodnu značku svi pojedinačno, kao i zahvalnicu za svoje društvo.

Danas je bilo i službeno otvaranje ovog planinarskog puta u dužini od 17 km i trajanju 6 sati hoda. JJPP su revitalizirali planinari HPD Bršljan-Jankovac Osijek, uz veliko zalaganje njihove predsjednice Jasminke Pavlov i ostalih članova. Polazna točka planinarskog puta je u selu Humljanima (općina Čačinci, Virovitičko-podravska županija), a završna kod Planinarskog doma Jankovac. Staza je izuzetno zahtjevna sa žestokim usponima (+866 mnv) i spustovima (-516 mnv), ali zato pruža užitak u prekrasnoj bukovoj šumi i osvježavajućim šumskim potocima koji teku u izobilju.

Vodiči na ovom izletu ispred ''Bršljana'' bili su: Dejan Erceg, Ivan Lončarić, Stevo Malinović i drugi, dok su ''Gojzerice'' vođene ''sigurnom rukom'' Vlade Crnkovića. Po dolasku na cilj, sudionike izleta dočekali su najbolji kuhari Milijan Žulj i Miroslav Bahmajer sa slasno kuhanim grahom, koji su skuhali u ''kotluši'' kako bi ga bilo dovoljno za sve. Nakon ručka i kraćeg odmora predsjednica osječkog planinarskog društva Jasminka Pavlov, svečano je dodijelila prigodne značke svim polaznicima te zahvalnice planinarskim društvima koja su sudjelovala na današnjoj manifestaciji. Po završetku svi su se razišli kućama, uz želju da se do godine vrate u puno većem broju.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?