Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Andrej Plenković: Očekujemo stopostotni rezultat HDZ-a kao i prije četiri godine

Predsjednik Vlade RH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković susreo se danas sa suradnicima u Požegi s kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 882

Predsjednik Vlade RH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković susreo se danas sa suradnicima u Požegi s kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Požege prof.dr.sc. Željko Glavić zaželio mu je dobrodošlicu i zahvalio na potpori koju je svojim dolaskom dao kandidatima za mjesta u gradskim i općinskim vijećima, Županijskoj skupštini, gradonačelnicima i općinskim načelnicima te kandidatkinji za mjesto župana.

„Svi kandidati su spremi za predstojeće lokalne izbore i jedva čekamo 16. svibnja, da pokažemo pravu snagu HDZ-a koju smo imali i u prethodnom mandatu, da pokažemo da se ništa od te snage nije izgubilo, da su projekti koje smo radili prepoznati, da je puno toga dobrog napravljeno i da ćemo svoja obećanja koja dajemo za naredne četiri godine ispuniti.“- izjavio je Željko Glavić.

Kandidatkinja za župana Požeško-slavonske županije Antonija Jozić također je zahvalila premijeru na dolasku i podršci.

„Podsjetit ću da HDZ u ovoj županiji ima stopostotni uspjeh koji želimo ponoviti: pet gradova, pet općina i Županija – očekujemo ponovno takav izborni uspjeh HDZ-a već 16. svibnja. U ovom trenutku na području naše županije provode se projekti vrijedni 1,6 milijardi kuna. Ti projekti doveli su do toga da imamo povećan broj zaposlenih i povećan broj tvrtki te očuvana radna mjesta, a u pripremi imamo velike projekte za daljnji razvoj gospodarstva Požeško-slavonske županije. Najvažniji naglasak našeg programa su ljudi, a posebno to ističem danas, na obljetnicu VRO Bljesak, kad je oslobođena Zapadna Slavonija. U svojim programima želimo dokazati hrvatskim braniteljima da je ovo Hrvatska za koju su se borili i obranili ju.“- kazala je Antonija Jozić.

U pratnji premijera bio je i ministar, rođeni Pleterničanin, Josip Aladrović.

„Ono što očekujemo da će se dogoditi je pobjeda u prvom krugu svih jedanaest kandidatkinja i kandidata. Požeško-slavonska županija pokazala je na posljednjim parlamentarnim izborima što znači HDZ za nju i siguran sam da će pokazati i sada koliko je HDZ jak u ovoj županiji. S druge strane, Vlada RH vrlo aktivnim pristupom je pokazala kako može kvalitetno izgledati suradnja lokalnih razina s Vladom. Samo u očuvanje radnih mjesta na području ove županije smo investirali 120 milijuna kuna. U posljednjih godinu dana broj zaposlenih u Požeško-slavonskoj županiji se povećao za 300, što je rezultat kvalitetnih mjera Vlade, ali i kvalitetne suradnje gradova i općina s Vladom. Siguran sam da će se i nakon ovih izbora i dominante pobjede HDZ-a jednako tako, ako ne i bolje, suradnja nastaviti.“- izjavio je ministar Aladrović.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo što je danas u prigodi podržati kandidatkinje i kandidate s područja Požeško-slavonske županije.

„Mogu kazati da je već nakon prijava kandidata HDZ pobijedio u gradu Pakracu (op.a. kandidatkinja HDZ-a nema protukandidata). Čestitam našoj saborskoj zastupnici Anamariji Blažević, koja je ponovila mandat, jer je toliko kvalitetno radila da se drugi nisu uspjeli niti organizirati za ove izbore, a također smo ostvarili i pobjede u Kaptolu i Jakšiću (op.a. Mile Pavičić i Ivica Kovačević jedini su kandidati).

HDZ je u Požeško-slavonskoj županiji, kao što je županica rekla, ostvario 2017. godine stopostotni rezultat. Uvjeren sam da ćemo to ponoviti i danas, a da će Antonija Jozić biti jedna od tri HDZ-ove županice. U ovom mandatu iza nas pokazali smo da želimo pomoći našim jedinicama lokalne i regionalne samouprave, da ih ojačamo financijski, pa smo reformom iz 2017. godine osigurali na godišnjoj razini više od 100 dodatnih milijuna kuna za Županiju, gradove i općine Požeško-slavonske županije, a zajedno smo ugovorili 212 milijuna eura projekata. Čuli se od ministra Aladrovića koliko smo napravili za očuvanje radnih mjesta i na tom tragu nastavit ćemo raditi i dalje, u pogledu poljoprivrede, turizma, zaštite okoliša, infrastrukture i prometne povezanosti. Očekujem da će buduća županica, kao što je bila agilna i aktivna kao dosadašnja gradonačelnica Pleternice, to nastaviti u mandatu županice, a dr. Glavić svojim velikim iskustvom pridonijeti daljnjem razvoju Požege.“ – zaključio je Andrej Plenković.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?