Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Novi studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi!

Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, te praktični dio kod partnera iz područja gastronomije- Westin Zagreb, Valamar Riviera, Zlatni lug Požega, Studentski centar u Požegi...

Autor: RVA/VUP
Fotografija: RVA/VUP
Datum:
Broj pregleda: 414

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je 19.04.2021.  izdalo dopusnicu Veleučilištu u Požegi za novi preddiplomski stručni studij Enogastronomije koji će se izvoditi od akademske godine 2021/2022. godine sa 30 redovitih studenata.

Opći ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:

1.profesionalno napredovanje u području proizvodnje i posluživanja hrane,

2.uspješan nastavak školovanja na srodnim specijalističkim studijima iz područja biotehničkih znanosti.

Stručni ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:

1.rad u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića,

2.edukaciju i savjetovanje osoblja ili potrošača o posluživanju kvalitetne i zdravstveno ispravne hrane i pića,

3.edukaciju osoblja i potrošača o optimalnom kombiniranju sastojaka hrane, te interakciji hrane i pića.

4.unaprjeđenje kvalitete i raznolikosti ponude u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića uzimajući u obzir trendove u prehrani kao i prehranu posebnih skupina potrošača.

Poslovi za koje je student osposobljen:

upravljanje odjelom hrane i pića u subjektima u poslovanju s hranom,

dizajniranje i  osuvremenjivanje  restoranskih menija,

organizacija enoloških i gastronomskih manifestacija ,

stručno savjetovanje prilikom izrade poslovnih planova ugostiteljskih objekata,

upravljanje raspodjelom ljudskih resursa u gastronomiji,

recenziranje ugostiteljskih časopisa,

održavanje stručnih radionica iz područja enogastronomije za korisnike različitih kategorija,

stručno savjetovanje o sljubljivanju hrane i pića,

razvoj, upravljanje i kontroliranje sustava osiguranje kakvoće.

Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, te praktični dio kod partnera iz područja gastronomije- Westin Zagreb, Valamar Riviera, Zlatni lug Požega, Studentski centar u Požegi itd. Navedenim studijem Veleučilište u Požegi će riješiti potrebu tržišta rada za navedenom strukom te se strateški pozicionirati na obrazovnoj karti Republike Hrvatske u području turizma i ugostiteljstva, ističe prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?