Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Nikolina Šutalo: “Već ovog ljeta posjetitelji će moći uživati na kupanju u Aquaparku Shhhuma”

Nakon godina čekanja, mogu zasigurno reći da će se aquapark otvoriti ove sezone

Autor: RVA/Z.I.
Fotografija: RVA/Z.I.
Datum:
Broj pregleda: 4530

Tvrtka Vinota, u vlasništvu 24-godišnje Nikoline Šutalo, 2016. otkupljuje potraživanje za bazene u Velikoj, a 2017. otkupljuje i hotel čija je gradnja započela 2004. godine, no i on će biti gotov, kako se Nikolina nada, do 2026. godine.

-Nakon godina čekanja, mogu zasigurno reći da će se aquapark otvoriti ove sezone, no ne znam točan datum. Radovi kasne jer nam vrijeme nije bilo od ruke, ali sretna sam i zadovoljna jer znam da će već ove sezone posjetitelji moći uživati na kupanju u aquaparku.

-Bilo je potrebno pričekati neko vrijeme kako bi se riješili problemi vezani za stečaj. Kada je to riješeno nesmetano smo krenuli u realizaciju projekta. Trenutno radimo na prvoj fazi, odnosno Aquaparku Shhhuma koji će imati olimpijski bazen, dječji bazen, bazen tobogana i lazy river. Druga faza je hotel, a planiramo i cjelogodišnji rad kompleksa izgradnjom zatvorenih bazena koji će biti obuhvaćeni zadnjom fazom ulaganja u izgradnji niza športsko-rekreacijskih sadržaja.

Radovi se odvijaju na kompleksu bazena, uz bazene dolaze restoran, fast food i slastičarnica, vanjski sportski tereni i parkiralište, ukupnog dnevnog kapaciteta 720 kupača.

Hotel će sadržavati 104 smještajne jedinice. Za poslugu hrane i pića koristit će se glavni restoran, vinoteka, lobby bar i bazenski bar. Osim toga, opuštanje i vježbanje bit će moguće u visoko kvalitetnom Wellness & Spa te sadržajima uz fitness centar.

– Iako je turistička potražnja skoro zanemariva u odnosno na hrvatsko primorje, turizam u kontinentalnoj Hrvatskoj je karakteriziran s ravnomjernijom turističkom potražnjom tokom godine zahvaljujući miksu tržišnih segmenata koji se sastoji od odmorišnih i poslovnih gostiju. Potencijal je u tome što klasično odmaranje na moru i suncu turisti mogu upotpuniti otkrivanjem nove destinacije u autentičnom, slavonskom okruženju. – dodala je Šutalo.

– Lokacija je iznimno mirna i pruža osjećaj relativne odvojenosti od okoline putem zelenih ‘zaklona’, promet nije frekventan te ne očekujujemo veće prometne buke. S obzirom na smještaj objekata u samoj kotlini okruženoj vegetacijom, pogledi sa svih strana lokacije usmjereni su prema šumskom zelenilu.

– Nalazimo se na 180 km udaljenosti od Zagreba zbog čega postoji potencijal privlačenja domaćih gostiju i pozicioniranja kao vikend destinacije, ali i stranih gostiju u sklopu odlaska na obalu tokom sezone. Infrastruktura hotela, ali i infrastruktura općine Velika stvaraju potencijal za privlačenje klubova, a blaga klima ga produžuje kroz cijelu godinu. Novom destinacijom pružamo promjenu okruženja koja razbija rutinu i nudi aktivan rad na sebi i edukaciju u netaknutoj prirodi.  – za kraj je kazala vlasnica Nikolina Šutalo.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?