Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dobre vijesti: Umirovljenicima s mirovinama ispod 4.000 kuna isplata Covid dodatka

Dobre vijesti: Umirovljenicima s mirovinama ispod 4.000 kuna isplata Covid dodatka

Predstavnici Matice, Sindikata i Stranke umirovljenika dogovorili su danas u Vladi isplatu covid dodatka za umirovljenike, koji će obuhvatiti 850.000 korisnika te neće biti oporeziv ni predmet ovrhe, a isplata kreće krajem travnja

Autor: RVA/Hina
Fotografija: ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 382

Predstavnici Matice, Sindikata i Stranke umirovljenika dogovorili su danas u Vladi isplatu covid dodatka za umirovljenike, koji će obuhvatiti 850.000 korisnika te neće biti oporeziv ni predmet ovrhe, a isplata kreće krajem travnja.

Najviši dodatak dobit će umirovljenici s najnižim mirovinama, oni koji imaju ukupna mirovinska primanja do 1500 kuna dobit će jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna.

Onima kojima je iznos mirovine između 1500 i 2000 kuna isplatit će se 900 kuna. Oni koji imaju primanja u rasponu od 2000 do 3000 kuna dobit će 600 kuna, a onima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna.

Po podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Ministarstva rada, ovom bi odlukom trebalo biti obuhvaćeno oko 850.000 umirovljenika, a prema procjenama ukupno će biti isplaćeno oko 600 milijuna kuna.

Premijer Andrej Plenković naglasio je da jednokratno novčano primanje nije oporezivo, ne može biti predmetom ovrhe te se neće uračunavati u prihodovni cenzus za oslobođenje od plaćanja premije dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?