Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Grad Požega u četiri godine udvostručio izdvajanja za stipendije i novorođene sugrađane

Grad Požega u četiri godine udvostručio izdvajanja za stipendije i novorođene sugrađane

Među gradovima koji su u ovome mandatu značajno povećali izdvajanja za demografske mjere je i Grad Požega

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 453

Među gradovima koji su u ovome mandatu značajno povećali izdvajanja za demografske mjere je i Grad Požega – udvostručili su sredstva za stipendije te još više povećali sredstva za naknade za bebe, piše portal gradonacelnik.hr.

U 2017. Grad Požega je tako za naknade za bebe izdvojio 293 tisuće kuna, a roditelji su dobivali po 1.000 kuna za prvo i drugo dijete, te 3.000 za treće i svako iduće dijete. Prošle godine naknade su povećali i to na 2.000 kuna za prvo, 3.000 za drugo, 4.000 za treće, dok se iznos za svako iduće dijete povećava za još 1.000 kuna. U proračunu su ove godine za naknade osigurali 700 tisuća kuna.

Kad su, pak, stipendije u pitanju, za njih je ove godine osigurano 577.500 kuna, za razliku od 2017. kad se za stipendije isplatilo 284 tisuće kuna.

Povećan je, naime, i iznos i broj stipendija. U 2017. Grad Požega je, tako, podijelio 18 studentskih stipendija od po 850 kuna mjesečno te 4 učeničke od 500 kuna. Ove godine stipendiraju 30 studenata koji dobivaju po 1.000 kuna mjesečno, te pet učenika.

Uz to, u ovome mandatu  su uveli pravo na novčanu pomoć za kupnju udžbenika i radnih bilježnica za osnovnoškolce, za što su utrošili 661 tisuću kuna. Uveli su i novu praksu poticanja izvrsnosti, pa najboljim učenicima, pobjednicima na školskim natjecanjima, dijele tablete.

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?