Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Aglomeracija Pleternica - u Gradcu pripreme za kućne priključke u Frkljevcima postavljanje vodova

Projekt vrijedan 134 milijuna kuna kroz koji se postavlja sustav odvodnje pleterničkih prigradskih naselja u proteklom tjednu započeo je i najavljenu fazu Frkljevci

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 330

Projekt vrijedan 134 milijuna kuna kroz koji se postavlja sustav odvodnje pleterničkih prigradskih naselja u proteklom tjednu započeo je i najavljenu fazu Frkljevci, odnosno dio koji se odnosi na postavljanje vodova. Zbog tih radova usporen je promet na državnoj cesti D525 te se promet na mjestu radova odvija izmjenično u jednoj traci.


Uz postavljanje kolektorskog sustava, započeli su radovi na izgradnji dvije crpne stanice u Bzenici, CS Bzenica 1 i CS Bzenica 2, a trenutno se izvode radovi na pobijanju talpi i zemljani radovi.Radi se i na postavljanju kolektorskog sustava u Dervišagi, Blacku, Kuzmici, Srednjem Selu i Viškovcima gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Planirana je izgradnja i crpne stanice, kišnog preljeva i 2 retencijska bazena. Projektirano je 8973 metara gravitacijskog i 2022 metra tlačnog voda. Izvedeno je 916 metara tlačnog i 4142 metara gravitacijskog voda. Također ugrađeno je 125 revizijskih okana.Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva pa je tako u Gradcu u tijeku izvođenje pripreme kućnih priključaka, a uskoro se očekuje nastavak radova na gravitacijskom vodu u Gradcu te početak radova na CS Gradac 2.

Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 70,00 %, nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 26 %, te lokalne komponente u iznosu 4 %, a radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Požega i Riko d.o.o. Ljubljana. Naručitelj je Tekija d.o.o., Vodovodna 1, Požega.

Od ukupno ugovorenih 44.561 m. na projektu Aglomeracije Pleternica do sada je položeno 21.632 m kolektorskog sustava (47,48%).   

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?