Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Aktualne aktivnosti na projektu Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega

U tijeku je provedba projekta Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 336

U tijeku je provedba projekta Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega. Projektom Aglomeracije Požega predviđene su aktivnosti: Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega, Dogradnja i proširenje uređaja za pročišćavanje (CUPOV -Požega), Nabava opreme i drugo. Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 72,12 % te nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 27,88 %

Radove izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Koming d.o.o. Koprivnica,   Promet Građenje d.o.o. Požega te Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol. Sklopljen je ugovor vrijednosti  91.739.804,27 kuna.

Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega podijeljena je u 3 grupe radova:

Radovi na grupi 1 – izgradnja magistralnog cjevovoda za sustav vodoopskrbe promjera 300 mm: Radovi se trenutno izvode uz nasip rijeke Veličanke kod naselja Sajmište, a izvodi ih tvrtka Koming d.o.o. Koprivnica.

Slika 1: Radovi na iskopu magistralnog vodovoda, radove izvodi – Koming d.o.o. Koprivnica

Slika 2: Radovi na iskopu magistralnog vodovoda, radove izvodi – Koming d.o.o. Koprivnica

Slika 3: Radovi na iskopu magistralnog vodovoda, radove izvodi – Koming d.o.o. Koprivnica

Radovi na grupi 2 –  radovi trenutno se izvode u:

Trenkovo, Trnovac – Izgradnja kanalizacijske mreže i kućnih priključaka, sanacija staze Trenkovo - Trnovac izvođač – Promet Građenje d.o.o. Požega

Marindvor, Štitnjak, Kunovci, Bankovci, – postavljanje kućnih priključaka i sanacijski radovi – Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol.

Radovi na grupi 3 – najzahtjevniji radovi trenutno se izvode u gradu Požegi, u ulicama:

Frankopanska - Cernička (dio) – rekonstrukcija kanalizacijske mreže i kućnih priključaka, promjera 800 mm, izvođač - Koming d.o.o. Koprivnica. Trenutno se radovi sanacije izvode između križanja Frankopanske ulice i ulice E. Kvaternika , a rekonstrukcije Frankopanskom ulicom prema Cerničkoj ulici u zoni obuhvata kružnog toka.

Slika 4: Radovi na kanalizacijskoj mreži u Cerničkoj ulici  – Koming d.o.o. Koprivnica

Slika 5: Radovi na kanalizacijskoj mreži u Cerničkoj ulici  – Koming d.o.o. Koprivnica

Ulica E. Kvaternika – Izvode su radovi na rekonstrukciji 1764 m kanalizacijske mreže, a izvršeno je 913 m, kao i na sanaciji dosad rekonstruirane mreže te prometnih površina. Izvođač – Promet Građenje d.o.o. Požega.

Slika 6: Radovi na kanalizacijskoj mreži u ulici E. Kvaternika, radove izvodi – Promet Građenje d.o.o. Požega

Slika 7: Radovi na kanalizacijskoj mreži u ulici E. Kvaternika, radove izvodi – Promet Građenje d.o.o. Požega

Slika 8: Radovi na kanalizacijskoj mreži u ulici E. Kvaternika, radove izvodi – Promet Građenje d.o.o. Požega

Ulica Hrvatskih Branitelja i Mlinska – Očekuje se nastavak se radova na rekonstrukciji 1683 m kanalizacijske mreže, izvođač – Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol.

Ulica Stjepana Radića – Započeli su radovi na rekonstrukciji kanalizacijske mreže, a umjesto klasične metode, sanacija se vrši CIPP metodom bez iskopa koja će znatno skratiti vrijeme izvođenja i doprinijeti financijskim uštedama. Dužina trase je 352 m. uz sanaciju 6 okana,  izvođač – Goran i Zoran d.o.o. Solin. Nastavak radova se očekuje 20. siječnja.

Uskoro se očekuje početak radova na kanalizacijskoj mreži u Osječkoj ulici kao i u ulici A. Starčevića.

Radovi se u Gradu Požegi izvode planiranim intenzitetom uz prethodno odobrene elaborate Privremene prometne regulacije.

Ovim putem molimo građane Grada Požege kao i sve koji prometuju reguliranim prometnicama za razumijevanje i strpljenje te poštivanje postavljene privremene prometne regulacije  kako bi se radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijskog sustava čim prije uspješno priveli kraju. Tekija d.o.o.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?