Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Od ponedjeljka u Plamenu s radom započinje 32 novozaposlena radnika

Od ponedjeljka u Plamenu s radom započinje 32 novozaposlena radnika

Desetak će biti zaposleno kao zamjena za umirovljene koncem prošle godine, dok su ostali primljeni zbog većeg opsega narudžbi

Autor: RVA
Fotografija: RVA/Plamen
Datum:
Broj pregleda: 1865

U Plamenu će od ponedjeljka 11. siječnja s radom početi 32 novih radnika. Desetak će biti zaposleno kao zamjena za umirovljene koncem prošle godine, dok su ostali primljeni zbog većeg opsega narudžbi, potvrdio nam je Vinko Matijević, prokurist Plamena.

- Vjerujemo da ćemo morati raditi i prekovremeno barem četiri subote u siječnju i veljači. Od novih radnika očekujemo da će steći povjerenje za prijem u stalni radni odnos. – dodaje Vinko Matijević.

Podsjetimo, Plamen je u prosincu pristupio izmjeni kolektivnoga ugovora u dijelu vezanom za trinaestu plaću. Do sada su akontirali 5.000,00 kuna u dvanaestom mjesecu tekuće godine, a razliku su isplaćivali u pravilu u ožujku sljedeće godine, po saznanju koliki je stvaran iznos.

Stvaran iznos je suma koju dobijemo kada od bruto dobiti 16 posto izdvojimo za tu namjenu. U prošloj godini izdvojeno je preko četiri milijuna kuna, a za 2020. godinu bit će i više. Usvojenim prijedlogom izmjene kolektivnog ugovora pet milijuna kuna će isplaćivati od 1.1. 2021. godine u mjesečnim ratama od 928,oo kuna u neto iznosu. Uprava je preuzela hrabro ovaj sada fiksni trošak, a ako bude dobit i veća, isplatit će se zaposlenicima razlika po zaključnom računu.

Plamen zaposlenicima daje i topli obrok besplatno te snosi troškove prijevoza, isplaćuje 3.600 kuna (uskrsnica, božićnica i regres), jubilarne nagrade - drugim riječima isplaćuju sve što je besporezno dopustio zakonodavac.

Plamen je ovog tjedna uputio pun šleper štednjaka i peći u potresom nastradalu Petrinju, kako bi svojim pećima i štednjacima pomogli nastradalima u potresu. Proizvode su preuzeli predstavnici Župe sv. Lovre u Petrinji, s kojima je navedena donacija bila koordinirana.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?