Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Povijesni dan za požeški Gradski muzej

Povijesni dan za požeški Gradski muzej

Započela je selidba Gradkog muzeja Požega iz sadašnjih prostora kako bi se započela dugo očekivana dogradnja i rekonstrukcija tri zgrade požeškog muzeja u sklopu projekta „Požeške bolte“.

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 457

Započela je selidba Gradkog muzeja Požega iz sadašnjih prostora u susjednu zgradu kako bi se započela dugo očekivana dogradnja i rekonstrukcija tri zgrade požeškog muzeja u sklopu projekta „Požeške bolte“.  Podsjetimo, projekt „Požeške bolte“ jedan je od najznačajnijih projekata GradaPožege, ukupne vrijednosti 41.116.574,93 kn, pri čemu bespovratna sredstva iz fondova EU iznose 33.499.999,97 kn.

Partneri na projektu su Gradski muzej Požega i Turistička zajednica grada Požege, a projektom je zamišljeno objedinjavanje kulturno-povijesnih, društvenih, enoloških, gastronomskih, prirodnih i ostalih turističkih potencijala te unapređivanje njihove kvalitete, kao i brendiranje turističkih potencijala.

Primaran naglasak je  na  rekonstrukciji  zgrade i postavljanju stalnog postava Gradskog muzeja Požega koji predstavlja centralno mjesto promocije kulturno-povijesne baštine grada uz opremanje Centra za posjetitelje "Požeška kuća" kao početnog mjesta od kojeg cijela turistička priča počinje.

Požega će nakon završetka projekta dobiti muzej dostojan grada koji se svojom poviješću I kulturom isticao na slavonskim prostorima od samih početka svoga postanka.

Gradski muzej Požega jedan je od najstarijih muzeja na prostoru istočne Hrvatske, a trenutno se u njemu nalazi više od 30 tisuća predmeta koji su prikupljani dugi niz godina. Upravo je njegova obnova, odnosno rekonstrukcija zgrade I postavljanje stalnog postava najznačajniji dio ovoga projekta.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?