Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Aktualne aktivnosti na projektu aglomeracije Pleternica

U tijeku je provedba projekta razvoj vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica, naručitelja Tekija d.o.o. Požega

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 255

U tijeku je provedba projekta razvoj vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica, naručitelja Tekija d.o.o. Požega. Projektom Aglomeracije Pleternica predviđene su aktivnosti: Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje aglomeracije Pleternica, Izgradnja uređaja za pročišćavanje UPOV, III stupnja pročišćavanja kapaciteta 13.500 ES, Nabava opreme i drugo.

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva.

Faza 4: Bzenica, Sulkovci - Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Izvedeno je 5.221 m gravitacijskog i 1.202 m tlačnog voda. Ugrađeno je 164 revizijskih okana. Vrijednost ugovorenih radova za fazu 4 iznosi 19.523.153,97 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Faza: Gradac - Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u naselju Gradac gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Projektirana je izgradnja dvije crpne stanice (CS Gradac 1 i  CS Gradac 2). Izvedeno je 842 m gravitacijskog voda te su započeti zemljani radovi na izgradnji crpne stanice CS Gradac1. . Ugrađeno je 28 revizijskih okana. Vrijednost ugovorenih radova za fazu Gradac iznosi 14.174.108,63 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Slika 1. Gravitacijski vod Gradac

Slika 2. Gravitacijski vod Gradac

Slika 3. Gravitacijski vod Gradac

Slika 4. Gravitacijski vod Gradac

Slika 5. Crpna stanica CS Gradac 1

Slika 6. Crpna stanica CS Gradac 1

Uz navedene radove po fazama treba napomenuti da su aktivna gradilišta i na fazama 3 – Jakšić te na fazi 7 Blacko – Viškovci. Uz postavljanje kolektorskog sustava definiraju se i mjesta kućnih priključaka za domaćinstva. Od ukupno ugovorenih 44.561 m kolektorskog sustava do sada je izvršeno 14.643 m (32,1%).

Tekija d.o.o.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?