Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Župan Tomašević obišao mjesta pripravnosti zimske službe u Požegi

Župan Tomašević obišao mjesta pripravnosti zimske službe u Požegi

Župan Alojz Tomašević u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka, obišao je jutros mjesta pripravnosti zimske službe

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 172

Župan Alojz Tomašević u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka, obišao je jutros mjesta pripravnosti zimske službe. Sukladno zakonu, od 15. studenoga do 15. ožujka, zimska služba je u pripravnosti za sve moguće intervencije prilikom zimskih nepogoda. Izvoditelj radova je Poduzeće za ceste Slavonski Brod, a Požega i Pakrac su dva mjesta pripravnosti s ukupno 477 km prometnica u Požeško-slavonskoj županiji. Sukladno tomu je napravljena dinamika i itinereri rada potrebnih jedinica za obavljanje sigurnog rada u zimskom periodu.

Ravnatelj Jozak pojašnjava kako su svi potrebni preduvjeti za obavljanje radova osigurani te se nadaju da će isti biti izvršavani u najkraćim mogućim rokovima. Uvode se stupnjevi pripravnosti u odnosu na temperaturne pokazatelje koje dobivaju od Državnog hidrometeorološkog zavoda, a trenutno se provodi najniži, prvi stupanj. Važno je napomenuti i kako se održavanje provodi na županijskim i lokalnim cestama, dok su ostale ceste u nadležnosti državne zimske službe, odnosno gradske zimske službe

Župan Tomašević je uvjeren da će se izvođač radova, u suradnji s Županijskom upravom za ceste, pobrinuti da i ove godine svi žitelji naše županije, a posebno oni koji žive na brdskim područjima, mogu normalno prometovati po očišćenim i održavanim prometnicama. Dodaje kako treba čuvati i okoliš, budući da ogromne količine soli koje se bacaju da bi ceste bile „crne“ jako zagađuju okoliš.

- Svi kapaciteti su spremni, dovoljan broj ljudi i vozila, soli, sipine i svega što je potrebno za dobre rezultate i ove godine. – zaključio je župan Alojz Tomašević.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?