Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održana je završna konferencija projekta „Zaželi i ostvari“ Grada Pleternice

Grad Pletenica kao nositelj projekta, s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega, priveo je kraju projekt „Zaželi i ostvari“ vrijedan 3.067.873,91 kn, financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 395

Grad Pletenica kao nositelj projekta, s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega, priveo je kraju projekt „Zaželi i ostvari“ vrijedan 3.067.873,91 kn, financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Provedba projekta započela je potpisivanjem ugovora o dodjeli sredstava 1. prosinca 2017. godine, a u proteklih 30 mjeseci provedbe projekta 22 teže zapošljive žene bile su zaposlene na 24 mjeseca, kako bi pružale potporu i pomoć za 150 krajnjih korisnika u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brizi o higijeni, socijalnoj integraciji i slično, te su svojim radom i aktivnostima poboljšale vlastite prilike, ali i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. 

Na današnjoj završnoj konferenciji projekta voditeljica Odjela za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda Grada Pleternice Barbara Rudež istaknula je da je podijeljeno preko 2 tisuće paketa krajnjim korisnicima te je ostvareno više od 84 tisuće radnih sati na terenu. Nabavljena su 22 bicikla za zaposlene žene, njih 18 osposobilo se za gerontodomaćice, četiri su žene završile autoškolu, čime su postale konkurentnije na tržištu rada.

00:20 Barbara Rudež

Nevenka Mazal je u ime zaposlenih žena istaknula da su u protekle dvije godine odgovorno radile svoj posao, uz nadu da uskoro slijedi novi sličan projekt i njihove ponovne prijave. Zahvalila je gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić zbog njezinih nastojanja da ostvari projekte kojima je cilj pomoć starijim osobama i zapošljavanje žena srednje dobi, te voditeljici Barbari Rudež jer je uvijek bila oslonac zaposlenih ženama i korisnicima usluga. Kao znak pažnje zaposlene žene poklonile su im bukete cvijeća.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić najavila je da je aktualna Vlada RH s Pleterničaninom Josipom Aladrovićem, ministrom rada i mirovinskog sustava, uspjela pronaći dodatna sredstva da se ovaj program nastavi. Nada se da bi program mogao ponovno krenuti već 1. srpnja ove godine u trajanju od 12 mjeseci, uz naznake da će se taj program naći u planu za razdoblje od 2021. do 2027. godine, čime bi se osigurala dugotrajnija provedba.

00:53 Antonija Jozić

Iz svega provedenog ovaj projekt je opravdao svoju svrhu i zasigurno zaslužio nastavak u budućem razdoblju.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?