Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Preminula ženska osoba sa simptomima korona virusa u Požegi

Preminula ženska osoba sa simptomima korona virusa u Požegi

Sinoć je u OŽB Požega preminula ženska osoba, koja je uz poodmaklu dob budući da je rođena 1931. godine, imala potvrđene simptome korona virusa. Službeno nam je upravo ovu informaciju potrvdio epidemiolog Požeško-slavonske županije dr. Ante Vitalia.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 1004

Sinoć je u OŽB Požega preminula ženska osoba, koja je uz poodmaklu dob budući da je rođena 1931. godine, imala potvrđene simptome korona virusa. Službeno nam je upravo ovu informaciju potvrdio epidemiolog Požeško-slavonske županije dr. Ante Vitalia.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 4 slučaja zaraze korona virusom te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze 2 osobe, 38 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1168 osoba. Danas je 13. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 

Tijekom sljedećeg  tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima. Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. 

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?