Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Policija kontrolira zabranu napuštanja mjesta prebivališta bez opravdanog razloga

Provođenje kontrole popratili smo u Brestovcu

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1021

U ponoć je na snagu stupila Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Sukladno Odluci,  ovisno o okolnostima, građani moraju nabaviti propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta odnosno stalnog boravišta od nadležnih tijela. Provođenje kontrole popratili smo u Brestovcu.

„Policijski službenici  kontroliraju putnike te provjeravaju imaju li kod sebe propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta i stalnog boravišta.  Punktovi su postavljeni u suradnji  sa susjednim Policijskim upravama, kako bi bilo pokriveno cijelo područje, a isto tako policijski službenici provode i nadzor Odluke na području cijele Policijske uprave požeško-slavonske.

Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području naše županije nadležni su za izdavanje propusnica te je na njihovim web stranicama objavljen obrazac zahtjeva u kojem građani trebaju obrazložiti potrebu za izdavanje propusnice. Uz stožere civilne zaštite, za izdavanje pojedinih vrsta  propusnica nadležne su odgovorne osobe u pravnoj osobi  i liječnici obiteljske medicine.

Također policijski službenici kontinuirano provode kontrolu osoba koje se nalaze u samoizolaciji. Na području naše Policijske uprave do sada je evidentirana 71. dojava građana i utvrđeno 19 mjera kršenja samoizolacije, o čemu je obaviješten Državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera.“ – stoji u priopćenju iz Policijske uprave požeško-slavonske.  

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?