Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[PROMO] Uspješno završen program osposobljavanja u sklopu projekta˝Zaželi i ostvari˝

U sklopu projekta 18 žena završilo je osposobljavanje za gerontodomaćice dok 4 žene završavaju osposobljavanje za vozačicu ˝B˝ kategorije.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1017

U utorak 25. veljače 2020. godine održana je svečana dodjela uvjerenja o osposobljavanju  žena koje su zaposlene kroz projekt ˝Zaželi i ostvari˝. Nositelj projekta je Grad Pleternica u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Požega  i Centrom za socijalnu skrb Požega. U sklopu projekta 18 žena završilo je osposobljavanje za gerontodomaćice dok 4 žene završavaju osposobljavanje za vozačicu ˝B˝ kategorije.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić je istaknula da je program imao dva cilja – jedan je bio osposobljavanje žena, a drugi pružanje pomoći starijima i nemoćnima iz 38 naselja s područja grada Pleternice. Program se primiče kraju, no u najavi je novi.

00:55 Antonija Jozić

- S obzirom na to da je Pleternica u Top 10 hrvatskih gradova po povlačenju sredstava iz Europske unije (drugi u 2018. godini), ne sumnjam da nećemo proći na tom natječaju. – izjavila je Jozić.

Program osposobljavanja za gerontodomaćice provelo je Učilište LINK iz Požege, a uvjerenja gerontodomaćicama uručio je ravnatelj Željko Prašnjak, dok je direktor autoškole Traffic Josip Gregurić uručio potvrde o uspješno položenom prvom dijelu osposobljavanja koji provode za vozačicu ˝B˝ kategorije. Žene su pri kraju sa vožnjom i čekaju provjeru iz upravljanja vozilom, što se nadamo da će također biti uspješno kao i prvi dio. 

Osim njih, na svečanoj dodjeli bili su i predstavnici partnera - rukovoditeljica za provođenje projekata Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Požega Martina Keller te  ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac

Provedbom osposobljavanja postiglo se osnaživanje i unapređenje radnog potencijala za 22 žene kako bi im se omogućilo lakše uključivanje na tržište rada po završetku ovog projekta. Čestitamo svim polaznicama na uspješno završenom obrazovanju i želimo puno uspjeha u primjeni stečenih znanja i vještina.

Projekt ˝Zaželi i ostvari˝ financira se iz iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.067.873,91 kn na razdoblje od 30 mjeseci. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega  i Centar za socijalnu skrb Požega

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?