Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Studenti Kazuki i Tomoya vraćaju se u Nagasaki obogaćeni znanjem

Uručenjem certifikata i prigodnih suvenira završena je jednogodišnja suradnja Veleučilišta u Požegi s Nagasaki Croatia Friendship Association

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 317

Uručenjem certifikata i prigodnih suvenira završena je jednogodišnja suradnja Veleučilišta u Požegi s Nagasaki Croatia Friendship Association, uz posredovanje japanske snahe Jelene Yamasaki kao začetne spone u realizaciji ovog projekta. Veleučilište u Požegi, prema zadnjim izvještajima reakreditacijske Agencije za znanost i visokoobrazovanje, pripada među najbolja hrvatska veleučilišta. Dokaz je i razvijena međunarodna suradnja, poput današnje, kao standard kvalitete i mogućnosti razmjene studenta i nastavnika, koja se realiziraju s preko 40 partnerskih institucija na pet kontinenata. Studenti Kazuki Hashimoto i Tomoya Sadamoto iz Nagasakija uspješno su odslušali nastavu iz vinogradarstva i vinarstva od ožujka 2019. godine do veljače 2020. godine te su im danas i dodijeljeni certifikati.

Evo što je prigodom dodjele rekao prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

00:49 Berislav Andrlić

Prodekanica za nastavu dr.sc. Brankica Svitlica također je izrazila zadovoljstvo što su studenti iz Japana odabrali požeško Veleučilište za svoju edukaciju.

00:23 Branka Svitlica

Pročelnik Poljoprivrednog odjela mr.sc. Josip Mesić nada se da su japanski studenti naučili sve što su očekivali, jer su imali sjajne profesore Valentinu Obradović i Stanka Zrinščaka, koji su uložili puno vremena kako bi ih naučili čarolijama proizvodnje vina.

Izrazio je nadu da će se studenti jednog dana vratiti i kušati vina iz vinograda u čijem su podizanju sudjelovali. Stanko Zrinščak istaknuo je da su 1. svibnja prošle godine s japanskim studentima zasadili 1,5 ha vinograda, nakon čega su prošli cijeli ciklus obrade vinograda, a suradnja ne prestaje jer im je obećao u idućih godinama slati fotografije vinograda u čijoj sadnji su sudjelovali.

Kazuki i Tomoya istaknuli su da im prilagodba na život u Hrvatskoj nije bila jednostavna, ponajprije zbog jezične barijere, no proteklih godinu dana za njih je bilo lijepo iskustvo te su se zahvalili svima koji su im prenijeli svoja znanja, uz nadu da će se jednog dana vratiti i opet vidjeti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?