Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstavljena knjiga Vodozemci i gmazovi Požeške kotline i gorja

Predstavljena knjiga Vodozemci i gmazovi Požeške kotline i gorja

Knjiga Vodozemci i gmazovi Požeške kotline i gorja autora Ivice Samarđića, Ive Galić i Frane Barišića predstavljena je danas u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi. Osim autora koji su bili na predstavljanju knjige, u dvorani su se okupili profesori i učenici Katoličke gimnazije te ostala zainteresirana javnost.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 659

Knjiga Vodozemci i gmazovi Požeške kotline i gorja autora Ivice Samarđića, Ive Galić i Frane Barišića predstavljena je danas u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi. Osim autora koji su bili na predstavljanju knjige, u dvorani su se okupili profesori i učenici Katoličke gimnazije te ostala zainteresirana javnost. Što knjiga sadrži i za koga je namijenjena rekao je ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi i jedan od autora knjige Frane Barišić.

 

 

00:38 Frane Barišić

 

U sklopu predstavljanja knjige, autori su održali i prezentacije putem kojih su približili posjetiteljima sadržaj priručnika. Prvom prezentacijom, autor Ivica Samarđić objasnio je lokalitete Požeško-slavonske županije gdje su zabilježene specifične vrste vodozemaca i gmazova i iznio podatke o količini vrsta pronađenih na spomenutim lokalitetima.

 

 

00:19 Ivica Samarđić

 

rekao je Ivica Samarđić, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Požeško-slavonske županije. Biologinja i autorica knjige Iva Galić održala je prezentaciju o vodozemcima te istaknula da je najveći vodozemac Kineski divovski daždevnjak. Evo koje je još pojedinosti o vodozemcima rekla.

 

 

 

00:17 Iva Galić

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?