Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Poduzetnički inkubator Požega ispunjen, traži se proširenje

Povodom obilježavanja Dana grada Požege prošle je godine svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici, projekt sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2074

Povodom obilježavanja Dana grada Požege prošle je godine svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici, projekt sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj, ukupne vrijednosti gotovo 19 milijuna kuna. Danas je on dom brojnih mladih poduzetnika sa širokim spektrom usluga, a prijepodne ih je obišao gradonačelnik Požege Darko Puljašić, kako bi od samih korisnika čuo koliko im je ovaj projekt i prostor podrška te koliko im pomaže u prvim poduzetničkim koracima.

00:59 Darko Puljašić

Natječaj za odabir korisnika u Poduzetnički inkubator provodio se od srpnja do studenog prošle godine, a ukupno je sklopljeno 14 ugovora, od čega deset vezanih za uredske prostore te četiri koja se odnose na hale. Vrijeme u kojem korisnici mogu biti u prostoru inkubatora je pet godina od sklapanja ugovora, a ovisno o tome je i iznos subvencija. U prvoj godini poduzetnici početnici ne plaćaju ništa, a potom tek u petoj godini plaćaju puni iznos cijene. Na raspolaganju su im zajedničke prostorije, parkirna mjesta, video nadzor, konferencijska dvorana i sala za sastanke.

00:51 Andreja Menđel

rekla je Andreja Menđel, vršiteljica dužnosti ravnateljice Lokalne razvojne agencije Požega. Među mladim poduzetnicima koji su svoje mjesto pod suncem pronašli u inkubatoru je autoservis Davora Gavrana.

00:44 Davor Gavran

Poduzetnički inkubator zauzima prostor od oko 1.500 m2. Raspolaže s 4 proizvodne hale od 150 m2, zatim 12 uredskih prostorija veličine 18 m2 i jedne od 37 m2, sve opremljene uredskom i računalnom opremom. U Inkubatoru su i konferencijska te edukacijska dvorana, opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom. Poduzetnicima se pružaju potporne inkubacijske usluge, od infrastrukturne potpore, koja uključuje najam poslovnog prostora po subvencioniranim cijenama, korištenje konferencijske i edukacijske dvorane, pa do korištenja zajedničkih prostorija. Omogućena im je i tehnička podrška - od internet pristupa, usluge video nadzora, usluge kopiranja, skeniranja, korištenja poštanskog sandučića i parkinga. Osim navedenog pružena im je i savjetodavna podrška, kao i pomoć pri izradi, prijavi i provedbi projektnih aplikacija.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?