Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

PU Požeško – slavonska upozorava građane na oprez pri igranju nagradnih igara na društvenim mrežama

PU Požeško – slavonska upozorava građane na oprez pri igranju nagradnih igara na društvenim mrežama

Policijska uprava Požeško – slavonske županije u našu redakciju poslala je priopćenje o sumnjivoj nagradnoj igri na Facebooku. Priopćenje donosimo u članku.

Autor:
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 1048

„Posljednjih nekoliko dana naša Policijska uprava je zaprimila nekoliko prijava građana da su nedavno, putem društvene mreže „Facebook“, sudjelovali u nagradnoj igri te su organizatori „nagradne igre“ nudili igru u kojoj se nudi dobitak od 2.000,00 kuna i tražili da im građani pošalju fotografije svojih osobnih iskaznica s prednje i stražnje strane.

Budući da se organizatori „nagradne igre“ nakon što su im poslali fotografije dokumenata, građanima više nisu javljali, a profil im je izbrisan s društvene mreže,  postalo im je sumnjivo te su slučajeve odlučili prijaviti policiji.

Naime, građani su na društvenoj mreži „Facebook“ igrali nagradnu igru te im je nedugo potom na messenger stigla poruka kako su upravo oni „sretni dobitnici“ novčanog iznosa od 2.000,00 kuna i da moraju fotografirati svoju osobnu iskaznicu s obje strane i poslati fotografije u poruci kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im navodnu nagradu.

Međutim, kako nisu dobili bilo kakvu povratnu informaciju, a profil „organizatora igre“ je obrisan s društvene mreže shvatili su da bi se moglo raditi o nekoj vrsti prijevare.

 Obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta, prijevare putem interneta postaju sve raznovrsnije. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne „nagradne igre“ na društvenim mrežama, a ukoliko smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijave policiji na broj 192.“

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?