Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Movember – mjesec muškog zdravlja

Po šesti put u našoj županiji se, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Županijske liga protiv raka, obilježava Brkati studeni-Movember, mjesec muškog zdravlja

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 379

Po šesti put u našoj županiji se, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Županijske liga protiv raka, obilježava Brkati studeni-Movember, mjesec muškog zdravlja.

Ova je javnozdravstvena akcija započela prije više od 15 godina u Australiji, kad je 30 muškaraca odlučilo pustiti brkove, kako bi prikupili sredstva za borbu protiv raka prostate i depresije kod muškaraca. Ciljevi Movembera su informiranje i edukacija stanovništva o raku prostate i raku testisa, te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca, prikupljanje sredstava za potporu istraživanju, liječenju i skrbi za oboljele te očuvanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje poremećaja i borba protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja te prevencija suicida.

Movember je javnozdravstvenom akcijom obilježen prijepodne ispred Gradskog muzeja u Požegi, u čemu je organizatorima podršku dao gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

00:31 Darko Puljašić

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević pozvao je sugrađane da se odazovu na preventivne preglede, dok je tajnik Županijske lige protiv raka dr. Nikola Gotovac istaknuo da je u Općoj županijskoj bolnici organiziran tečaj dijagnostike tumora prostate.

00:52 Nikola Gotovac

Voditeljica županijske Službe za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo te predsjednica Županijske lige protiv raka dr. Jasmina Kovačević se osvrnula na problem mentalnog zdravlja muškaraca.

00:44 Jasmina Kovačević

U našoj županiji iz godine u godinu sve je više otkrivenih karcinoma prostate, za što postoji dobar razlog.

00:27 Jasmina Kovačević

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?