Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Na području Požeško-slavonske županije postavljeno deset biciklističkih odmorišta

Otvaranjem deset ciklo odmorišta dovršen je projekt „Razvoj cikloturizma Požeško-slavonske županije, III. faza“. U sklopu projekta postavljeno je 10 biciklističkih odmorišta sa solarnim panelima, opremljenim stolom s klupama, LED rasvjetom, utičnicom za punjenje mobilnih uređaja, košem za smeće i držačem za bicikle

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 888

Prateći europske trendove, u kojima aktivni turizam ima sve više ljubitelja, Požeško – slavonska županija, u suradnji s Ministarstvom turizma, tri godine uzastopno ulaže u cikloturističku infrastrukturu. Otvaranjem deset ciklo odmorišta dovršen je projekt  „Razvoj cikloturizma Požeško-slavonske županije, III. faza“. U sklopu projekta postavljeno je 10 biciklističkih odmorišta sa solarnim panelima, opremljenim stolom s klupama, LED rasvjetom, utičnicom za punjenje mobilnih uređaja, košem za smeće i držačem za bicikle. Jedno od odmorišta, ono u Kaptolu, danas su obišli predstavnici Županije i izvođača radova.

Direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović Vukušić ističe da je ovo rezultat trogodišnjeg ulaganja u cikloturizam na području županije. Od 2017. godine trasirane su rute, izrađene cikloturističke karte, provedena edukacija za bike vodiče, izrađena brošura i brojne druge aktivnosti.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević izjavio je da je na području naše županije upisano preko 1000 kilometara biciklističkih staza.

00:39 Alojz Tomašević

Župan je dodao da će objekte dati na upravljanje i održavanje općinama i gradovima, te pozvao građane da ne devastiraju biciklistička odmorišta, nego ih namjenski koriste. Općinski načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić izrazio je zadovoljstvo što je biciklističko odmorište postavljeno u Kaptolu, pogotovo jer je postavljeno uz vinski podrum, mjesto gdje se odvijaju brojne manifestacije tijekom godine.

00:47 Mile Pavičić

Osim u Kaptolu, dva ciklo odmorišta postavljena su u Požegi, te po jedno u Pleternici, Kutjevu, Pakracu, Lipiku, Velikoj, Čaglinu i na Zvečevu.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?