Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održana radionica povodom projekta „Naukovanje za obrtnička zanimanja“

Na radionicu se odazvalo preko trideset potencijalnih korisnika, a radionicu je vodila Danijela Žagar, načelnica sektora za unaprjeđenje i razvoj poduzetništva i obrta iz Uprave za poduzetništvo i obrt Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 463

Povodom Otvorenog javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2019. godinu, Obrtnička komora Požeško-slavonske županije i HGK - Županijska komora Požega, u suradnji s ministarstvom, organizirali su radionicu za prijavu na projekt, koja je održana danas u prostoru HGK – Županijske komore u Požegi.

Na nju se odazvalo preko trideset potencijalnih korisnika, a radionicu je vodila Danijela Žagar, načelnica sektora za unaprjeđenje i razvoj poduzetništva i obrta iz Uprave za poduzetništvo i obrt Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Radionicu je posjetio i gradonačelnik Požege Darko Puljašić, koji se tom prigodom zahvalio predstavnicima ministarstva na dolasku i izjavio da Grad Požega podupire obrtnike, jer oni rade sa svojom imovinom,  a što znači da se bave poslom iza kojeg stoje. Dodao je da se vlast prema njima vrlo često posljednjih desetljeća odnosila nekorektno, iako je obrt taj koji u cijelom svijetu drži najviše posla. „Velikih sustava u Slavoniji od nekoliko tisuća zaposlenih više nema, ali iz njih je izniklo stotine dobrih i kvalitetnih obrtnika“, rekao je Puljašić.

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 15. studenog ove godine. Prihvatljivi troškovi su: troškovi vezani uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima, naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje, nabava opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s izvođenjem naukovanja.

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?