Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Kreće izgradnja i opremanje dnevne bolnice i dnevne kirurgije Opće županijske bolnice Požega

Projekt uključuje izgradnju i opremanje dnevne bolnice i dnevne kirurgije, ukupno oko 1800 m2

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1147

Opća županijska bolnica Požega nositelj je projekta “Zajedno do zdravlja”, kojim se želi dovesti do smanjenja broja hospitalizacija u akutnom stacionaru bolnice najmanje za 10%, smanjenja troškova liječenja, jačanja dnevnih bolnica i skraćenja lista čekanja.

Projekt uključuje izgradnju i opremanje dnevne bolnice i dnevne kirurgije, ukupno oko 1800 m2, edukacije o nediskriminaciji i ravnopravnosti spolova, te info pultove na braeillovom pismu.

U prostoru Opće županijske bolnice Požega prijepodne su potpisani ugovori s izvođačem radova, tvrtkom Presoflex gradnja d.o.o., te projektantskim i stručnim nadzorom građenja.


Realizacijom ovoga projekta rješava se ključni problem: značajno se povećava učinkovitost i dostupnost bolničkog liječenja, jer će kompletan prostor i medicinska oprema biti u skladu sa standardima i isključivo u funkciji dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, te su prilagođeni za brzo i kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga pacijentima čije zdravstveno stanje ne zahtjeva hospitalizaciju u klasičnom akutnom stacionaru.

Ukupna vrijednost projekta je 34.236.121,22 kuna, iznos koji sufinancira EU u stopostotnom iznosu.

Projekt su prije potpisivanja ugovora predstavili ravnatelj bolnice prof.dr.sc. Željko Glavić te ispred partnera na projektu, Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije - Panora, ravnateljica Senka Horvat i dr.sc. Anton Devčić, dok je u ime osnivača bolnice, Požeško-slavonske županije, na projektu čestitao župan Alojz Tomašević te ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, pomoćnik ministra Davor Huška.

Dovršetak provedbe projekta očekuje se do polovice 2020. godine.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?