Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

2. Diljska gljivarijada na Sovskom jezeru

Udruga građana "Put, istina i život", u suradnji s Udrugom gljivara "Donji Miholjac", organizirala je jučer na Sovskom jezeru drugu Diljsku gljivarijadu

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 290

Udruga građana "Put, istina i život", u suradnji s Udrugom gljivara "Donji Miholjac", organizirala je jučer na Sovskom jezeru drugu Diljsku gljivarijadu.

Ova gastronomsko-turistička manifestacija organizirana je s ciljem spajanja korisnog i ugodnog boravka u prirodi, te edukacije o gljivama i gljivarenju, a okupila je ljubitelje gljiva iz Požege, Slavonskog Broda, Đakova, Zagreba…

Okupljenima kod šumarijske kuće u ime organizatora obratila se Andrijana Plavi, predsjednica Udruge, poželjevši svima da se vrate iz šume s punim korpama gljiva.

Potom je riječ preuzeo Zvonko Vuk, predsjednik Gljivarskog društva Kamilo Blagaić, koji je održao kratko predavanje o sigurnom ponašanju u šumi i pravilnom branju gljiva.

Okupljeni su se tada u pratnji trojice lokalnih vodiča uputili u šumu u potragu za gljivama, gdje su se zadržali oko tri sata.

Po povratku iz šume, sve pronađene gljive postavljene su na stol, a ulogu determinatora imao je Zvonko Vuk, predsjednik najstarijeg gljivarskog društva u Hrvatskoj, kojega su okupljeni često prekidali u njegovom izlaganju postavljajući pitanja i pokazujući istinski interes za gljive i gljivarenje.

Kao što to obično bude na gljivarskim druženjima, kruna dana bio je zajednički ručak, ukusni i bogati gljivarski kotlić, kojeg je priredila Udruga gljivara "Donji Miholjac", na čelu s predsjednikom Brankom Kezerleom.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?