Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dobro je, Ministarstvo odobrilo dodatne pomoćnike za učenike Kempfove škole

Dobro je, Ministarstvo odobrilo dodatne pomoćnike za učenike Kempfove škole

„Sigurni smo da je upravo medijski aspekt cijele priče bio ključni čimbenik koji je doveo do promjene stava Ministarstva i u konačnici do pozitivnog rješenje našeg problema.“, stoji u večerašnjem dopisu. Prosvjeda u ponedjeljak nema.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 311

U našu redakciju večeras je stigao e-mail obavijesti i zahvale roditelja učenika s posebnim potrebama Osnovne škole Julija Kempfa. Ako ste propustili što je prethodilo i o kakvom je problemu bilo riječi, pročitajte OVDJE, a pristiglu obavijest prenosimo u cijelosti:

„Poštovani,

u ime roditelja djece s posebnim potrebama Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi, šaljem vam sljedeću obavijest: od ravnateljice škole, gđe Kornelije Sabljak, dobili smo informaciju da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas odobrilo zapošljavanje dodatnih pomoćnika u nastavi u navedenoj školi, sukladno zahtjevima škole i roditelja. Time je naša inicijativa postigla svrhu te mi roditelji odustajemo od najavljenog prosvjeda na prvi dan školske godine. Naša djeca će u ponedjeljak umjesto na prosvjed ipak ići normalno u školu.

Ministarstvo je u konačnici donijelo ispravnu odluku. Zahvaljujemo na tome te se nadamo da u će ubuduće puno brže i ažurnije odgovarati na dopise i zahtjeve naše, ali i svih ostalih škola. 

U ovih nekoliko dana dobili smo brojne izraze podrške poznatih i nepoznatih ljudi, naših sugrađana, ali i ljudi iz ostatka Hrvatske pa i šire. Mnogi su rekli da će svakako doći na prosvjed, tako da smo sigurni da bi prosvjed, kad bi bio održan, bio uistinu impresivan.

Za kraj, jedno veliko HVALA ide svim medijima, požeškom i nacionalnim, koji su objavili našu priču ili su se interesirali i obećali da će popratiti prosvjed. Sigurni smo da je upravo medijski aspekt cijele priče bio ključni čimbenik koji je doveo do promjene stava Ministarstva i u konačnici do pozitivnog rješenje našeg problema. 

Lijep pozdrav, Mihael Rukavina“, stoji u dopisu.

Ako je naš upit i traženje pojašnjenja od resornog ministarstva bilo od pomoći, radujemo se zbog draga 22 učenika OŠ Julija Kempfa, koji će u ponedjeljak ipak krenuti u školu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?