Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Država u Požegi oprema devet stanova u koje će smjestiti azilante

Država u Požegi oprema devet stanova u koje će smjestiti azilante

U stanove će biti preseljeni azilanti koji se nalaze u prihvatilištima u Hrvatskoj, a projekt uglavnom financira europski Fond za azil, migracije i integraciju

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2680

Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje proveo je otvoreni postupak javne nabave, isporuke i montaže namještaja i tehnike za opremanje 64 stana za osobe kojima je odobrena međunarodna zaštita na području Republike Hrvatske.

Među tih 64 stana, za azilante će na području Požege biti opremljeno devet državnih stanova.

U stanove će biti preseljeni azilanti koji se nalaze u prihvatilištima u Hrvatskoj, a projekt uglavnom financira europski Fond za azil, migracije i integraciju. Država je do sada plaćala najamninu u privatnim stanovima, a sada su u funkciju stavljeni državni stanovi, od kojih je većina zahtijevala kompletnu adaptaciju.

Stanovi će biti opremljeni kompletima za kuhinju, blagovaonicom, dnevnim boravkom, hodnikom, wc, kupaonicom te tehnikom istim za svaku obitelj/stambenu jedinicu, a sobni namještaj (soba za spavanje i dječja soba) se isporučuje prema broju članova.

Za azilante će na području Požege biti opremljeni sljedeći stanovi:

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?