Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Otvoreno Reciklažno dvorište Požega: Od danas besplatno možete odložiti 48 vrsta otpada

U Industrijskoj ulici u Požegi, u nazočnosti ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića te brojnih uzvanika, jučer je svečano otvoreno Reciklažno dvorište

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1020

U Industrijskoj ulici u Požegi, u nazočnosti ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića te brojnih uzvanika, jučer je svečano otvoreno Reciklažno dvorište čime je Grad Požega uspješno završio projekt vrijedan više od 5 milijuna kuna kojeg je Europska unija sufinancirala s 85 posto. Objektom Reciklažnog dvorišta upravljat će Komunalac Požega, a građani već od danas potpuno besplatno mogu odložiti 48 različitih vrsta otpada.

Reciklažno dvorište nova je dimenzija u sustavu gospodarenja otpadom na području grada Požege, dugoočekivani civilizacijski doseg, naglasio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

00:45 Darko Puljašić

Puljašić smatra da je ovo rezultat truda ne samo Grada Požege već i resornog ministarstva i Vlade jer samo u zadnjih pet godina Grad Požega uprihodio je stotinu milijuna kuna bespovratnih sredstava za vrijedne projekte.

Ministar Ćorić ističe da je sustav gospodarenja otpadom u Hrvatskoj velik zadatak za sve nas i može funkcionirati samo ako svi na njemu radimo..

00:54 Tomislav Ćorić

Reciklažno dvorište smješteno je u odvojku Industrijske ulice u Požegi na površini od 3.500 kvadratnih metara. Građani na reciklažno dvorište od danas mogu odložiti 48 različitih vrsta otpada potpuno besplatno – od glomaznog otpada, otpada iz kućanstva, zelenog otpada, motornih ulja, gotovo sve što postoji u jednom kućanstvu i oko njega, najavio je direktor Komunalca Požega Anto Bekić.

00:29 Anto Bekić

Prvi su spremnike i to za plastiku koristili mališani Dječjeg vrtića Požega, dajući tako poticaj i odraslima. Na svečanosti otvorenja Reciklažnog dvorišta, uz resornog ministra bio je pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova europske unije Davor Huška, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici i načelnici s područja županije te brojni drugi uzvanici kao i “plava skupina” kandidata s liste HDZ-a za EU parlament predvođeni Dubravkom Šuicom.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?