Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Dan županije: Potencijali su sam ogromni, a uz aktualnu Vladu zamah u razvoju je znatan

Svečanom sjednicom Skupštine Požeško-slavonske županije obilježeno je 809. godina od prvog spomena i 26. obljetnica od uspostave Županije u modernoj Republici Hrvatskoj

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 748

Svečanom sjednicom Skupštine Požeško-slavonske županije obilježeno je 809. godina od prvog spomena i 26. obljetnica od uspostave Županije u modernoj Republici Hrvatskoj.

Sjednicu je otvorila Josipa Miličević, predsjednica Županijske skupštine, zahvalivši svima koji su u proteklom razdoblju doprinijeli boljitku županije.

00:54 Josipa Miličević

U dvadesetak minuta svog izlaganja župan Alojz Tomašević dotaknuo se brojnih tema iz gospodarstva, poljoprivrede, školstva i turizma, podsjetivši na projekte u provedbi. Prednjače aglomeracije Lipik-Pakrac, Požega i Pleternica, čija vrijednost prelazi pola milijarde kuna.

00:57 Alojz Tomašević

Župan Tomašević ponosan je na to što je prošle godine ostvaren i višak prihoda i primitaka u iznosu od 4 milijuna kuna, a nakon 15 dugih godina pokriven manjak u cijelosti i ostvaren višak. Posebno je zahvalio gospodarstvenicima.

00:39 Alojz Tomašević

U ime nazočnih župana gostima se obratio župan susjedne Virovitičko – podravske županije Igor Andrović, dan županije čestitao je i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, dok se u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske obratio pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić.

Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, njezin savjetnik za analitiku i unutarnju politiku dr.sc. Vladimir Lončarić, porijeklom s područja Lipika, istaknuo je da se Hrvatska mora razvijati podjednako, a da županije koje zaostaju za prosjekom moraju rasti brže od ostatka Hrvatske.

00:37 Vladimir Lončarić

U nastavku sjednice uručene su županijske nagrade. Povelju zahvalnosti Požeško-slavonske županije dobili su Mijo Štimac iz Lipika, učenik Glazbene škole Požega Dominik Milošević i Osnovna škola Lipik. Godišnje nagrade ove godine dodijeljene Josipu Štimcu iz Lipika, Mati Veiću iz Ruševa te tvrtki Magma iz Požege. Nagradu za životno djelo posthumno je dobio Anto Bagarić, koju je preuzela njegova kći Ines Bagarić, zahvalivši u ime svih ovogodišnjih dobitnika.

Svečanu sjednicu povodom Dana županije svojim nastupima uveličali su učenici Glazbene škole Požega, među kojima je bio i nagrađeni Domagoj Milošević, te Muška vokalna skupina Grabarčani.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?