Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[PROMO] Projektom „Zaželi, ostvari, djeluj!“ osigurano je proširenje programa pomoći u kući

Udruzi Hrvatsko žensko društvo odobreno je financiranje projekta „Zaželi, ostvari, djeluj!“. Projekt u ukupnom iznosu od 4.038.178,82 kn u 100%-tnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1204

Udruzi Hrvatsko žensko društvo odobreno je financiranje projekta „Zaželi, ostvari, djeluj!“. Projekt u ukupnom iznosu od 4.038.178,82 kn u 100%-tnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Otvorenog poziva Zaželi – program zapošljavanja, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt provodi Hrvatsko žensko društvo na području 38 naselja Grada Pleternice, a u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) - Područni ured Požega, Centrom za socijalnu skrb Požega (CZSS) i Gradom Pleternica. Uloga HZZ-a-PU Požega je pomoć pri identifikaciji nezaposlenih žena iz ciljane skupine, CZSS-a Požega identifikacija krajnjih korisnika, dok je uloga Grada Pleternice   osiguranje tehničkih kapaciteta za provedbu kao i stalna podrška udruzi.

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Projektnim aktivnostima želi se povećati razina znanja i vještina ciljne skupine kako bi bila konkurentnija na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Zahvaljujući ovom projektu 28 nezaposlenih žene zaposlilo  se na 24 mjeseca. Kroz program Pomoć u kući krajnjim korisnicima pružaju se sljedeće usluge: pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o higijeni, socijalnoj integraciji i slično. Zaposlene žene će svojim radom i aktivnostima znatno će poboljšati vlastite prilike i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Prijepodne je u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica održana početna konferencija projekta. Prisutne je na početku pozdravila predsjednica Hrvatskog ženskog društva gđa. Doroteja Valenta:

„Ponosna sam što smo uspjeli ovom projektu. Kroz partnerstvo sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Požega i Gradom Pleternica zaposlili smo 28 dugotrajno nezaposlenih žena i olakšali svakodnevnicu starijim i nemoćnim osobama.  Drage žene, želim vam puno uspjeha u radu kroz program Pomoć u kući i sigurna sam da ćete stvoriti neke nove veze i nova prijateljstva koja će trajati do kraja života“, rekla je Valenta.

Zaposlenim ženama obratili su se i partneri projekta.

Rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata HZZ-a PU Požega Martina Keller istaknula je da je danas teško naći dobar posao, posebice ako si žena, te zaželjela uspješnu provedbu i najavila mogućnost nastavka projekta.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac pohvalio je Pleternicu kao najuspješniju jedinicu lokalne samouprave na području županije po povlačenju sredstava u našoj županiji, posebice iz Europskog socijalnog fonda, jer takvi projekti imaju višestruke benefite: s jedne strane zapošljavaju teže zapošljive osobe, a s druge strane korisnici dobivaju potrebnu njegu.

Gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić zahvalila je Udruzi Hrvatsko žensko društvo kao nositelju te partnerima projekta i poručila zaposlenim ženama:

00:29 Antonija Jozić

Izrazila je zadovoljstvo zbog najave mogućnosti produženja projekta od 2021. godine nadalje, što ponajprije ovisi o operativnim programima i ministarstvima, no vjeruje da će program ostati i dalje.

Nakon uvodnih riječi održana je prezentacija projekta.

...

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?