Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE PODRUČNE ŠKOLE SKENDEROVCI, OSNOVNE ŠKOLE DRAGUTINA LERMANA BRESTOVAC

Izvedenim radovima ostvarena je ušteda godišnje potrebne energije za grijanje i primarne energije u iznosu od 84,23 % u odnosu na stanje prije energetske obnove. Zgrada je iz energetskog razreda D prešla u energetski razred B.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1134

Završnom konferencijom projekta energetske obnove zgrade Područne škole Skenderovci završen je šesti projekt energetske obnove u Požeško-slavonskoj županiji u sklopu poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.3.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 15. studenoga 2017. godine s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi do 439.361,38 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 256.477,63 kn, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financira do 4.411,77 kn, dok ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, čime je osigurano do 109.205,72 kn vlastitih troškova, te se uvelike smanjio iznos koji je Požeško-slavonska županija dužna osigurati.

Projektom energetske obnove sadržane su aktivnosti izrade projektne dokumentacije, građevinsko-obrtnički i strojarski radovi (toplinska izolacija vanjskoga zida, toplinska izolacija poda i stropa prema negrijanom prostoru, zamjena dijela vanjske stolarije te ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja), usluga stručnog nadzora građenja, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon izvedenih radova, promidžba i vidljivost, upravljanje projektom i administracija, te stručna podrška Partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Sektor za energetsku učinkovitost.

Izvedenim radovima ostvarena je ušteda godišnje potrebne energije za grijanje i primarne energije u  iznosu od 84,23 % u odnosu na stanje prije energetske obnove. Zgrada je iz energetskog razreda D prešla u energetski razred B.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?