Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[PROMO] ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE PODRUČNE ŠKOLE PAVLOVCI, OSNOVNE ŠKOLE DRAGUTINA LERMANA BRESTOVAC

Područnu školu u Pavlovcima ove školske godine pohađa 29 učenika u 3 razredna odjeljenja, a na kraju konferencije igrokazom i prigodnim darovima zahvalili su se svim koji su im omogućili kvalitetnije uvjete za obrazovanje i odrastanje

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1043

Osnovna škola Dragutina Lermana je u suradnji s Požeško-slavonskom županijom i njezinom Razvojnom agencijom PANORA  u veljači 2017. godine aplicirala projektni prijedlog na Poziv: „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.3, te je dana 06. studenog 2017. godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ovome projektu ima dvojaku ulogu. Jedna je uloga Posredničkog tijela razine 2 koja kontrolira provedbu projekta, dok je druga uloga Stručna podrška Partnera koju pružaju korisnicima prilikom provedbe projekata.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 534.216,08 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 297.391,87 kn, dok ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Uspješnom prijavom na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, osigurano je do 130.967,71 kn vlastitog iznosa, čime se uvelike smanjio iznos koji je korisnik dužan osigurati.

Projektom energetske obnove financirane su aktivnosti izrade projektne dokumentacije, građevinsko-obrtnički, strojarski, te elektroinstalaterski radovi, usluga stručnog nadzora građenja, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžba i vidljivost, upravljanje projektom i administracija te stručna podrška Partnera. Sami radovi na energetskoj obnovi uključivali su toplinsku izolaciju vanjskoga zida, toplinsku izolaciju dijela poda prema negrijanom prostoru, toplinsku izolaciju stropa prema negrijanom prostoru, izmjenu dijela vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, te zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom.

Izvedenim radovima ostvarena je ušteda primarne energije u iznosu od 56,89 % te ušteda godišnje potrebne toplinske energije za grijanje u iznosu od 70,23 %, u odnosu na stanje prije energetske obnove. Zgrada je iz energetskog razreda E prešla u energetski razred C.

Goste i uzvanike na početku konferencije pozdravio je Ante Majnarić, ravnatelj matične škole Dragutina Lermana iz Brestovaca. Andreja Hajdinger ispred Panore - regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije predstavila je aktualne projekte koje provodi agencija, dok je Zdravko Mandić, dugogodišnji općinski načelnik Općine Brestovac zahvalio svima koji su omogućili obnovu škole u Pavlovcima.

Gosti završne konferencije bili su Dijana Bralić ispred Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Tomislav Ivić ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Župan Tomašević još jednom je istaknuo važnost ovakvi projekata koji se preduvjet za ostanak mladih obitelji i povratak onih koji su na privremenom radom u drugim zemljama.

Područnu školu u Pavlovcima ove školske godine pohađa 29 učenika u 3 razredna odjeljenja, a na kraju konferencije igrokazom i prigodnim darovima zahvalili su se svim koji su im omogućili kvalitetnije uvjete za obrazovanje i odrastanje.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?