Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Glazba Jakšić pozitivno otkriće 32. susreta puhačkih orkestara

Glazba Jakšić pozitivno otkriće 32. susreta puhačkih orkestara

Sa samo 11 srčanih glazbenika oduševili u Novom Vinodolskom

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2416

Novi Vinodolski tradicionalno je, u lipnju, poprište susreta puhačkih orkestara iz cijele Hrvatske. Ništa drugačije nije bilo ni ove godine na 32. susretu puhačkih orkestara, barem na prvu. Za one koji pomnije prate, na smotru je stigao dosad najmanji ali i najsrčaniji sastav, Glazba Jakšić iz Jakšića.

U natjecateljsko-revijalnom programu 32. Susreta koji se odvijao u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu predstavilo se više od 730 glazbenika iz 12 hrvatskih županija i 21 puhačkog orkestra. Jedanaest mladih glazbenika, predstavljalo je Jakšić i požeško – slavonsku županiju u D kategoriji .

01:03

Kako bi uspjeli doći na susrete u Novom Vinodolskom, Glazba Jakšić morala je proći stručnu selekciju nastupom na regionalnoj razini u Donjem Miholjcu gdje su iznenadili kvalitetnom izvedbom i omogućili si prolaz na višu razinu.


Tko sve sačinjava Glazbu Jakšić i što im nosi iskustvo ovog nastupa, rekao nam je voditelj glazbe Mirko Ćaćić.

00:29

Orkestar je osnovan 1977. godine, kada ga je vodio Antun Jakoubek, a većina članova bila je iz Tekića. Pod vodstvom Mirka Ćaćića glazba radi od 2014. godine pod potporom Općine Jakšić.

Svake godine voditelj Ćaćić u osnovnim školama radi selekciju učenika putem animacijskog koncerta, a nakon toga ih se uvodi u školu podmlatka te se u suradnji s Glazbenom školom Požega učenici mogu učiti solfeggio i tako se pripremati za veće razine glazbenog učenja i stvaralaštva.

Planovi za daljnji rad naravno postoje.

00:30

Ako ništa drugo, kako kaže Mirko, mnogi su sada prvi puta čuli za Jakšić, ali uz ovakav rad i podršku, sigurni smo kako će Jakšić sve češće biti zaokružen na karti Hrvatske. Na onoj glazbenoj - već je.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?