Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Prva besplatna edukacija Ja (ne) mogu biti poduzetnik! u Čaglinu

Prva besplatna edukacija Ja (ne) mogu biti poduzetnik! u Čaglinu

Cilj je podizanje razine poslovne obrazovanosti i iniciranja te jačanja gospodarske aktivnosti u ovom najsiromašnijem kraju Hrvatske.

Autor: RVA/poduzetnica hr
Fotografija: poduzetnica hr
Datum:
Broj pregleda: 2165

Danski poduzetnik hrvatskih korijena Kruno Kaić, uz veliko organizacijsko zalaganje Udruge građana "Put, istina i život" u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, financirao je i donirao općini Čaglin i njezinim stanovnicima prvu besplatnu edukaciju na temu: Ja (ne) mogu biti poduzetnik!, s ciljem podizanja razine poslovne obrazovanosti i iniciranja te jačanja gospodarske aktivnosti u ovom najsiromašnijem kraju Hrvatske.

Provedba besplatne edukacije dio je aktivnosti projekta Grad / Općina - prijatelj ženskog poduzetništva kojega godinu dana s jedinicama lokalne samouprave provodi Virtualni ženski poduzetnički. Prva besplatna edukacija u općini Čaglin održava se i uz potporu načelnika općine Dalibora Bardača. Svi zainteresirani za pohađanje edukacija mogu predavanjima slobodno nazočiti, a održat će se u ponedjeljak, 13. studenoga 2017. u Osnovnoj školi Stjepana Radića, Ulica Vladimira Nazora 3, Čaglin, od 16:00 do 20:00 sati.

- Stanje u općini Čaglin nije dobro, puno je nezaposlenih, ne otvaraju se nova radna mjesta, stanovništvo je sve starije. Dva su moguća odgovora na tu situaciju. Prvi je letargija i prihvaćanje trenutnog stanja uz uvjerenje da se ne može ništa napraviti kako bi se stvari popravile. Drugi je aktiviranje uz uvjerenje da se nešto može pokrenuti i da smo sami gospodari svoje sudbine. Mi smo se odlučili na ovaj drugi put, svjesni da će okolina biti skeptična prema našim planovima i ciljevima, a na nama je da ih svojim aktivnostima i rezultatima istih razuvjerimo i pokažemo im da sami zaista možemo nešto napraviti i učiniti naš kraj ugodnijim mjestom za život – rekao je Blaž Arežina, tajnik Udruge "Put, istina i život".

Program planiranih edukacija u najsiromašnijoj općini u Hrvatskoj u cilju gospodarskog aktiviranja preostalog stanovništva, uključivat će teme poput izrade poslovnog plana, kvalitetne prezentacije poduzetničkih usluga i proizvoda na tržištu, prodajnih tehnika, brendiranje, izgradnju vizualnog identiteta, osnove marketinga i odnosa s javnošću, važnost digitalnog komuniciranja, kako povlačiti sredstva iz EU fondova, važnosti kreativnosti u poduzetništvu, kako učinkovito pregovarati, tko su moji klijenti i kupci i još mnoge druge prilagodljive potrebama svake poduzetnice i poduzetnika i onih koji će to tek biti.

- Edukacije koje organiziramo, osim informativno – obrazovnog karaktera, nose obilježja motivirajuće i organizacijske radionice čime će polaznici unaprijediti svoje profesionalne živote, te preuzeti odgovornost za poslovne aktivnosti na učinkovitiji način od dosadašnjeg u poduzetništvu te dobiti poticaj za otvaranje svojih tvrtki i obrta ako još ne posluju na realnom tržištu. Stručni predavači Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koji su i sami poduzetnici s bogatim poslovnim iskustvom pripremaju i pripremit će polaznike za brojne izazove tržišta, od trenutka kada se sa svojim proizvodima i uslugama nađu na njemu, ali i ako imaju svoj poduzetnički projekt već godinama – istaknula je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?