Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Pleterničke udruge dobile novouređeni Centar udruga

Prije današnje svečane sjednice, u Pleternici je otvoren novouređeni Centar udruga. Ovim projektom u prostoru bivšeg dječjeg vrtića uređeno je pet uredskih prostora i konferencijska dvorana u kojima će korisnici organizirati svoje skupštine, edukacije, radionice i slična događanja.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 2443

Prije današnje svečane sjednice, u Pleternici je otvoren novouređeni Centar udruga. Ovim projektom u prostoru bivšeg dječjeg vrtića uređeno je pet uredskih prostora i konferencijska dvorana u kojima će korisnici organizirati svoje skupštine, edukacije, radionice i slična događanja. Otvorenju su prisustvovali gosti svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Pleternice, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanici i pomoćnici ministara, saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici s područja županije te drugi gosti iz svijeta politike i gospodarstva.

 „Kažu da sv. Nikola donosi darove, a nama svake godine uz pomoć ovih ljudi koji su došli uveličati proslavu, Pleternici donese dar“, rekla je na prigodom otvorenja gradonačelnica Antonija Jozić. Podsjetila je na investicije u cestovnu infrastrukturu, Hrvatsku knjižnicu i čitaonicu, novi dječji vrtić i druge objekte.

00:28 Antonija Jozić

U Centru će svoje mjesto pronaći i dvije udruge koje rade s djecom: Udruga Naša djeca Pleternica s Dječjim gradskim vijećem te Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh. Ministrica Žalac izrazila je zadovoljstvo što je njeno ministarstvo financiralo ovaj centar.

00:20 Gabrijela Žalac

Vjeruje da će Pleternica biti dio svega što se bude radilo na Projektu Slavonija vrijednom 2,5 milijarde eura sredstva u pet slavonskih županija, koje zaostaju na ostalim dijelom Hrvatske. Ministar Tolušić smatra da je Pleternica poznata po svojim projektima.

00:41 Tolušić o Pleternici

Ministar se osvrnuo i na nedavne probleme sa salmonelom u prehrambenim proizvodima. Najavio je stroge kontrole i transparentnost.

00:50 Tolušić o ministarstvu

Objekt je rezanjem vrpce uz gradonačelnicu i ministricu otvorila buduća mala korisnica doma iz Udruge Osmjeh, a objekt su odmah razgledali i budući korisnici centra.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?