Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Dan Hrvatske u Grazu

"Ono što je za Ameriku Silicijska dolina, za Hrvatsku je Zlatna dolina."

Autor: S.Čuljak/M.Saveski
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 3187

25. gospodarstvenika iz Požeško-slavonske županije na čelu s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem sudjelovalo je danas na Danu Hrvatske u austrijskom Grazu, gdje su predstavili gospodarske mogućnosti i održali niz bilateralnih sastanaka s poduzetnicima iz Austrije.

U Grazu su se danas predstavili Alles d.o.o. Požega, Color Emajl d.o.o Požega, Elpos d.o.o. Požega, Grbić d.o.o. Požega, Krauthaker d.o. Kutjevo, Magma d.o.o. Požega, Ceco Kutjevo, Orljava d.o.o. Požega, Oroz Pharm d.o.o. Pleternica, Plamen d.d. Požega, Poljoprivredna televizija, Ekstra Nova d.o.o Lipik, Frutarija d.o.o. Turistička agencija „Lira“ Lipik, Malbee d.o.o. Lipik, Trgovina Vios Lipik, Poljo-gaj d.o.o Gaj, Šume Šugić Pakrac, Zlatni lug d.o.o Požega, Zvečevo d.d. Požega, Williams Požega, Kutjevo d.d., Udruga voćara Požeško-slavonske županije Šljivari i Mljekara Biz iz Buka.

Na početku susreta pozdravne riječi uputili su Martin Schaller, glavni direktor Raiffeisen Landesbanke Steiermark AG, Karl Heinz Dernoscheg, direktor Gospodarske komore Štajerske i zamjenik veleposlanice RH u Austriji. U uvodnom izlaganju Zrinka Živković Matijević, direktorica za ekonomska istraživanja Raiffeisen Austria d.d. i Ivan Sertić, pomoćnik ministra gospodarstva RH iznijeli su pokazatelje gospodarskog stanja u Hrvatskoj i projekcije budućeg rasta u 2017. godini.

U panel diskusiji sudjelovali su i predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, Austrijskog gospodarskog centra u Zagrebu i HABOR-a, a govorilo se o problemima, prilikama i mogućnostima za poslovanje u Hrvatskoj, kojom prigodom je naglašeno, da ono što je za Ameriku Silicijska dolina, za Hrvatsku je Zlatna dolina.

Na kraju konferencije župan Alojz Tomašević predstavio je gospodarske, turističke i kulturne potencijale Požeško-slavonske županije, te naglasio, da županija kako bi ostvarila svoje strateške ciljeve, aktivno sudjeluje u stvaranju preduvjeta za stabilno i konkurentno gospodarstvo uz poticanje razvoja i primjenu visokih tehnologija i inovacija. „Požeško-slavonska županija ima mogućnost za razvoj i poziva sve potencijalne ulagače da dođu kako bi zajednički ostvarili novi gospodarski rast“, naglasio je župan Tomašević.

00:21 Alojz Tomašević

„Sa svojim prirodnim resursima, vrijednim ljudima i očuvanim okolišem Požeško-slavonska županija, mjesto je u kojemu je zadovoljstvo živjeti i raditi“, rekao je župan i pozvao austrijske domaćine da dođu i sami se uvjere u sve rečeno.

Nakon toga gosti i sudionici su kušali autohtona jela i vrhunska vina Zlatne doline.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?