Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Na području općine Brestovac tri su aktivna građevinska projekta vrijedna gotovo milijun i pol kuna

„Bila je tendencija ugasiti područne škole s nekoliko djece, a ja sam protiv toga. Kad ugasite školu, vi ste ugasili mjesto. Područne škole neće biti gašene nego ćemo pronaći sredstva da ih stavimo u punu funkciju i približimo hrvatskim standardima“, rekao je na kraju župan Tomašević.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1583

Na području općine Brestovac tri su aktivna građevinska projekta vrijedna gotovo milijun i pol kuna. Preko pola milijuna kuna bit će uloženo u obnovu Društvenog doma u Ivandolu, koji ujedno služi i kao vatrogasni dom lokalnom društvu. Bit će izvršena temeljita rekonstrukcija i obnova doma kojeg koriste mještani za različite prigode. Načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić ističe da je cjelokupna investicija vrijedna oko 550 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo 200 tisuća, a ostalo Općina Brestovac.

00:31 Zdravko Mandić

"Društveni domovi su mjesta okupljanja i društvenog života jednog naselja, od proslava i vjenčana pa nažalost i karminja. Stoga je važno da i ovakvi sadržaji dobiju svoju funkciju", rekao je župan Alojz Tomašević koji je danas obišao radove.

00:35 Alojz Tomašević

Osim u Društevni dom, znatna sredstva ulažu se u Osnovnu školu u Brestovcu te područnu školu u Skenderovcima.

Područna škola u Skenderovcima bila je jedna od lošijih po pedagoškim standardima u našoj županiji, a ovim radovima taj će standard porasti. U obnovu podova, pregradnih zidova i sanitarnih čvorova uloženo je oko 230 tisuća kuna, dok će izmjena krovišta i energetska izolacija potkrovlja na matičnoj školi u Brestovcu koštati oko 630 tisuća kuna. Radove na školama financira Fond za zaštitu okolišta u iznosu od 60%, Ministarstvo graditeljstva sa 30% te Županija s 10%.

Radove je danas na poziv Općine Brestovac obišao i kandidat HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima Darko Puljašić.

00:25 Darko Puljašić

Županu i svima koji su omogućili radove na investicijama u školama zahvalio se ravnatelj škole Ante Majnarić. „Bila je tendencija ugasiti područne škole s nekoliko djece, a ja sam protiv toga. Kad ugasite školu, vi ste ugasili mjesto. Područne škole neće biti gašene nego ćemo pronaći sredstva da ih stavimo u punu funkciju i približimo hrvatskim standardima“, rekao je na kraju župan Tomašević.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?