Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Akcija pojačanog nadzora sudjelovanja u prometu vozača traktora

Policijska uprava Požeško - slavonska

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1856

Danas su u mjestu Brestovac policijski službenici imali akciju pojačanog nadzora sudjelovanja u prometu vozača traktora.

Tijekom ove godine na području Policijske uprave Požeško- slavonske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima su sudjelovali traktori, ozlijeđeno je sedam osoba, pet je zadobilo teške tjelesne ozljede, a dvije osobe lakše su ozlijeđene.- Ako promatramo pogreške koje čine vozači traktora koje su onda i uzrok prometnih nesreća, najčešće je riječ o nepropisnom skretanju, oduzimanju prednosti prolaska, nepropisnom prijevozu osoba i tereta na traktoru odnosno na prikolicama. Najčešći prometni prekršaji su tehnički neispravni i neregistrirani traktorima te upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – rekla je Ivana Radić, glasnogovornica PU Požeško - slavonske.

Jedan od danas zaustavljenih sudionika u prometu je i Franić Ivan iz Deževaca koji je imao u potpunosti tehnički ispravan traktor.– Traktor je tehnički ispravan i svi papiri su uredni, prije nekoliko dana sam ga registrirao. Pokušavam ga održavati koliko je to moguće, mora sve biti po zakonu, ali nije to tako jednostavno, stalno je u šumi i uvijek se nešto može pokvariti –rekao je Ivan Franić.

Kod provjeravanja traktora policijski službenici uvijek prvo provjere identitet vozača, zatim vozilo i da li svi podaci odgovaraju onima upisanim u prometnoj dozvoli, provjerava se teret koji traktor prevozi, gume i alkoholiziranost vozača.- Ljudi su postal svjesni koliko je važno imati ispravan i registriran traktor tako da u posljednjih nekoliko godina ima puno više registriranih nego neregistriranih – rekao je viši policijski narednik Ivan Bogović.Iz policije upozoravaju sve vozače traktora da očistite blato s traktora kad se vraćaju s polja, a ako dođe do rasipanja tereta po cesti obvezno ga moraju ukloniti. Ako vozač ne ukloni blato s ceste ili rasuti teret kazna je tisuću kuna.Kazna za tehničku neispravnost traktora ako je riječ o neispravnosti sustav za kočenje ili guma je tisuću kuna, a ako je riječ o manjim tehničkim neispravnostima poput neispravne prometne signalizacije kazna iznosi 700 kuna.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?