Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Povodom obilježavanja prvog Tjedna parkova Hrvatske učenici OŠ "Mladost" Jakšić posjetili su Nacionalni Parka Mljet

OŠ "Mladost" Jakšić

Autor: Ana Vuković/OŠ "Mladost" Jakšić
Fotografija: OŠ "Mladost" Jakšić
Datum:
Broj pregleda: 1546

U okviru brenda Parkovi Hrvatske, a u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode, 8 nacionalnih i 11 parkova prirode te UNDP-ovog projekta PARCS, od 21. do 29. svibnja obilježio se prvi Tjedan parkova Hrvatske. Kroz tjedan dana hrvatski su parkovi brojnim zanimljivim događanjima za posjetitelje obilježili i Dan zaštite prirode i Međunarodni dan bioraznolikosti te Europski dan parkova.

Povodom obilježavanja prvog Tjedna parkova Hrvatske 30-ak učenika OŠ „Mladost“ Jakšić, uz pratnju učiteljica Marijane Matijević i Marine Raić, bili su gosti Nacionalnog Parka Mljet. Uživali su u ljepotama prvog jadranskog nacionalnog parka koji svojom ljepotom ostavlja trajni poziv putniku za ponovni povratak na mjesto koje se trajno i iznova doživljava kao otkriće.

NP Mljet obilježio je Europski dan parkova predavanjem i radionicom s učenicima OŠ „Mladost“ Jakšić. Nakon kratkog predavanja o Velikom i Malom jezeru te zaštiti morskih područja i problemu morskog otpada učenici su dobili zadatak da pomoću dalekozora pronađu zanimljivosti u prirodi te ih kasnije nacrtaju. Unatoč lošem vremenu, svi su svoj zadatak uspješno obavili i naučili o prirodnom bogatstvu ovoga parka.

U sklopu obilježavanja prvog Tjedna parkova Hrvatske učenici su posjetili i živopisni otočić Sv. Marije s crkvom i  benediktinskim samostanom iz 12. stoljeća koji se nalazi u središtu Velikog jezera.         

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?